2016-12-03 00:25

SPECIAL


Formula unei ceşti perfecte de ceai cu lapte, calculată de cercetători britanici

 |  18:21
Formula unei ceşti perfecte de ceai cu lapte, calculată de cercetători britanici
Formula unei ceşti perfectede ceai cu lapte a fost calculată de un grup de cercetători din cadrulUniversităţii Northumberland din Marea Britanie, informează The Daily Mail.Specialiştii au determinat raportul optim dintre componente şi temperatura lacare trebuie băut ceaiul, realizând o serie de experimente pe voluntari. Întotal, în timpul cercetării au fost consumate 285 de ceşti de ceai, în 180 deore. Potrivit cercetătorilor britanici, pentru a face un ceai cu lapte perfect estenecesar să torni peste un pliculeţ de ceai 200 de mililitri de apă latemperatura de 100 grade Celsius. Băutura trebuie lăsată să se infuzeze timp dedouă minute, după care se toarnă 10 mililitri de lapte. Peste alte şase minute,ceaiul ajunge la temperatura ideală pentru consum de 60 de grade. Dacă persoana nu poate, dintr-un anumit motiv, să bea ceaiul chiar în acestmoment, ea mai are la dispoziţie 17 minute şi 37 de secunde, în caretemperatura se menţine la cele peste 45 de grade acceptabile. Pe lângă faptul că au găsit formula ideală a ceaiului cu lapte, oamenii deştiinţă britanici au explicat şi de ce este necesar să fie adăugat lapte laceai: acţiunea laptelui atenuează amăreala naturală a ceaiului şi face băuturamai moale. Din păcate, ei nu au explicat de ce în experimentele lor au găsit decuviinţă să folosească pliculeţe de ceai şi nu ceai de frunze sau granulat.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-25



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image