2018-11-19 16:08


Fotbalul poate provoca impotenţa

 |  11:54
Fotbalul poate provoca impotenţa

Medicii urologi îi avertizează pe împătimiţii fotbalului că loviturile de cap sunt periculoase şi pot cauza impotenţa, scrie 20minutes.ch.

Un fotbalist profesionist din Bundesliga, campionatul german, s-a prezentat recent la doctor, plângându-se de scăderea libidoului şi a vigorii sexuale. Medicii urologi au constatat la sportivul de 27 de ani un nivel insuficient al hormonului LH şi de testosteron. Primul este produs de hipofiză şi declanşează producerea de testosteron, responsabil de dorinţa sexuală şi de “virilitatea” masculină.

Medicii urologi de la Institutul Max Planck din Munchen au găsit în cele din urmă explicaţia: lovirea mingii cu capul în mod repetat au afectat atât de mult hipofiza jucătorului, încât hormonii menţionaţi nu mai sunt produşi în cantitate suficientă.

Fotbalistul german joacă fotbal de la şapte ani. De-a lungul carierei, el a lovit mingea cu capul de circa 500 de ori pe săptămână, lucru care i-a provocat micro-leziuni ale hipofizei. “Mai multe mici traumatisme cranio-cerebrale pot duce la pierderea funcţiilor cerebrale, ceea ce poate afecta şi hipofiza şi, prin urmare, funcţia testiculară”, spune Michael Wolff, şeful departamentului ginecologie, endocrinologie şi medicina reproducerii la Spitalul universitar din Berna.

Christoph Kraft, specialist urolog din Olten susţine că nu contează atât numărul loviturilor de cap, ci duritatea lor. Specialiştii ţin să sublinieze însă că este nevoie de mai multe mici traumatisme ca să se poată vorbi de afectarea hipofizei şi apariţia impotenţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-06

TAGURI: fotbal, jucator, impotenta, urolog, medic, lovitura, cap
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...