2017-01-19 04:29

SPECIAL


Francezul Jean-Paul Mendy îi ameninţă supremaţia lui Lucian Bute: „Nu mă tem de nimic, voi câştiga meciul”

 |  18:49
Francezul Jean-Paul Mendy îi ameninţă supremaţia lui Lucian Bute: „Nu mă tem de nimic, voi câştiga meciul”

Challengerul obligatoriu pentru Lucian Bute,francezul Jean-Paul Mendy, susţine că este gata să facă meciul carierei pe 9iulie, la Bucureşti, atunci când cei doi se vor încleşta pentru centuramondială la supermijlocie în versiunea IBF. Într-un interviu acordat site-uluioficial al pugilistului român, lucian-bute.com, veteranul în vârstă de 37 deani susţine că este gata să facă meciul vieţii şi să devină în premieră campionmondial.

Pe 9 iulie vei boxa cu Lucian Bute pentru titlulmondial IBF. Ce ştii despre adversarul tau?

Ştiu foarte multe, însă un singur lucru vorbeştede la sine – Bute e campion mondial.

Te baţi pentru prima oară pentru titlul mondial.Cât de importantă este partida de pe 9 iulie?

Am avut multe partide, însă aceasta este cuadevărat specială. Este cel mai important meci al vieţii mele. Sunt convinsînsă că şi partida de după aceasta va fi la fel de importantă.

Nu îţi e frică să boxezi în România?

Nu mă tem de nimic. Nici de Lucian Bute, nici deRomânia, o ţară pe care o cunosc de cevavreme şi care îmi place foarte mult.

Dacă Lucian ar fi boxat la Montreal, ar fi fostsusţinut de 20.000 de fani. În România, Bute va avea doar 10.000 desusţinători. E un avantaj pentru tine acest lucru?

Când eşti în ring, 20.000 de oameni fac un zgomotasemănator cu 10.000. Nu poţi face foarte bine diferenţa. Prezenţa publiculuiostil mă va stimula pe mine însă şi mai mult să dau totul în ring.

Eşti încrezător că poţi câştiga partida?

Credeţi că m-aş mai obosi să zbor în România dacănu aş fi încrezător? Nu sunt încrezător, sunt foarte încrezător! Voi câştiga meciul!

Ai văzut multe meciuri ale lui Bute. Care este ceamai bună armă a lui?

Bute este un mare boxer. Are multe calităţi, darşi defecte. Ştiu de ce trebuie să mă feresc, mi-am făcut un plan cum să lupt, dar nu vi-l voidezvălui acum.

Cu 12 ani în urmă, în 1999, aţi boxat amândoi caamatori la Houston.Ţi-l aminteşti pe boxerul amator Bute?

Nu, a trecut prea mult timp de atunci. Ştiu doarcă atunci el a luat medalie, eu nu. A fost mai norocos decât mine. Şi laprofesinişti a avut noroc pentru că a putut boxa în Canada şi Statele Unite,unde boxul este mai apreciat şi mai promovat decât în Europa.

Cum şi unde te-ai antrenat pentru meciul cu Bute?

Eu nu mă opresc din antrenamente. Sunt o parte avieţii mele. Mă antrenez chiar şi dacă nu am un meci de disputat. În acestmoment lucrez în cadrul unul program special, dar nu am de gând să vi-l dezvălui.

Care este cel mai bun boxer la categoriasupermijlocie?

Credeţi sau nu, cunosc mulţi boxeri. Cel mai bunsunt eu, cu siguranţă, şi nu îmi pasă cine este pe locul doi.

Poţi să-i transmiţi ceva lui Lucian Bute?

O s-o fac după partidă. Este mai bine.

“Nu o să-l uit toatăviaţa pe Mendy. Meciul cu el îmi va rămâne mereu în memorie. În primul rând,pentru că am boxat cu cel mai murdar boxer pe care l-am întâlnit în carieră, înal doilea rând, pentru că am fost furat de arbitri şi în al treilea rând, pentrucă a fost o deplasare lungă şi urâtă”,

Octavian Stoica,singurul român care s-a bătut cu Mendy la profesionişti

Bute vsPavlik în noiembrie?

Danezul Mikel Kessler a refuzat oferta Interbox dea lupta cu Lucian Bute la Montreal în toamnă şi s-a reorientat către campionimai slab cotaţi, astfel că reprezentanţii pugilistului român încearcă săperfecteze un meci de cinci stele pentru luna noiembrie. Prima ţintă?Americanul Kelly Pavlik, fost campion WBC, WBO şi Ring Magazine la mijlocie.Promotorul acestuia, Bob Arum, a confirmat negocierile, care vor fi finalizateimediat după meciul de pe 9 iulie de la Romexpo.

Vinerise întoarce în România

Momentan, Lucian continuă pregătirea meciului cuMendy la Montreal, însă vineri va ajunge în România pentru a se putea adaptafusului orar, dar şi vremii caniculare de la noi. Cel mai probabil, campionulmondial IBF se va antrena într-o staţiune de pe litoralul Mării Negre, cea maivehiculată variantă fiind Mamaia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image