2017-01-24 21:24


„Getica” dobândeşte importanţă europeană

 |  16:10
„Getica” dobândeşte importanţă europeană

Proiectul Getica, de captare şi stocare a carbonului, va fi desemnat de către Guvern de interes naţional şi europen, astfel că va trece în fruntea listei de finanţare. Proiectul este foarte important pentru România pentru că dezvoltarea lui presupune investiţii de mai multe sute de milioane de euro, acompaniate de locurile de muncă aferente.

Pachetul Energie-Schimbări Climatice promovat de UE impune atingerea ţintelor 20/20/20, respectiv reducerea, până în anul 2020, cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, creşterea eficienţei energetice cu 20% şi utilizarea a cel puţin 20% energie din surse regenerabile. Pentru îndeplinirea obiectivelor, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru 12 proiecte demonstrative de captare şi stocare a carbonului, care vor contribui la reducerea cu aproximativ 30% a emisiilor de CO2 în sectorul energetic.

România a început demersurile pentru a putea dezvolta un astfel de proiect în zona termocentralei Turceni, astfel că beneficiarii proiectului vor fi Complexul Energetic Oltenia (n.r. – care include şi termocentrala Turceni), Transgaz şi Romgaz. Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, realizarea Getica este condiţionată de asigurarea finanţării din partea UE, prin vânzarea de certificate CO2.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

Mai multe imagini:
„Getica” dobândeşte importanţă europeană
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image