2019-01-20 19:22


Google îl sărbătoreşte luni, printr-un logo special, pe părintele pianului, Bartolomeo Cristofori

 |  09:49
Google îl sărbătoreşte luni, printr-un logo special, pe părintele pianului, Bartolomeo Cristofori

Google îl sărbătoreşte, luni, printr-un logo special, pe Bartolomeo Cristofori, "părintele" pianului, cu ocazia împlinirii a 360 de ani de la naşterea acestui inventator italian.

Noul logo publicat luni pe google.ro îl prezintă pe Bartolomeo Cristofori cântând la un pian.

Totodată, prin intermediul unui buton special, internauţii pot să trimită logoul care sărbătoreşte împlinirea a 360 de ani de la naşterea lui Bartolomeo Cristofori spre a fi postat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter, dar şi prin e-mail.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Bartolomeo Cristofori s-a născut pe 4 mai 1655, la Padova, şi a murit pe 27 ianuarie 1731, la Florenţa. Acesta a fost un creator de instrumente muzicale, fiind considerat inventatorul pianului. În 1698 a creat un prim cembalo a martelletti (clavecin cu ciocănele), iar, înspre 1710, primul său pianoforte, din care şi în prezent se mai păstrează un exemplar, datând din 1720, la Metropolitan Museum din New York, conform Wikipedia.

Înainte de a inventa pianul, Bartolomeo Cristofori a creat două alte instrumente muzicale cu claviatură, un fel de clavecine.

În 1709, Bartolomeo Cristofori începea construcţia primului mecanism de pian pe principiul atingerii coardelor cu ciocănele, fără ca acestea să rămână în contact cu coarda după producerea sunetului. În plus, impactul ciocănelelor putea fi controlat cu ajutorul pedalelor.

Invenţia lui Bartolomea Cristofori a fost menţionată pentru prima dată în 1711, împreună cu o schiţă a instrumentului, într-un document scris de Francesco Scipione Maffei.

De-a lungul vieţii, Bartolomeo Cristofori a construit aproximativ douăzeci de piane. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

TAGURI: google, sarbatoreste, luni, logo, special, parinte, pian, bartolomeo, cristofori, inventator, italian
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...