2018-12-18 17:20


Google în Realitate Virtuală. A angajat un consilier de la Casa Albă

 |  16:10
Google în Realitate Virtuală. A angajat un consilier de la Casa Albă

Gigantul Google a înfiinţat un departament de realitate virtuală (Virtual Reality, VR) computerizată, ce va fi coordonat de managerul de produse Clay Bavor. Potrivit contului său de Twitter, Clay Bavor este vicepreşedinte Google, specializat în Realitate Virtuală. În calitate de manager de produs, Clay Bavor a coordonat implementarea unora dintre serviciile-cheie ale companiei Google, precum Gmail, Google Drive şi Google Docs. Funcţia sa va fi preluată de Diane Greene, potrivit site-ului Re/code.

Google a "flirtat" cu domeniul realităţii virtuale, nu s-a aventurat niciodată cu adevărat în această direcţie, până acum. În mai 2015, compania americană a anunţat un parteneriat cu producătorul de camere video digitale Go-Pro pentru realizarea unui dispozitiv ce permite crearea unei realităţi virtuale cu panoramă la 360 de grade, utilizând o tehnologie dezvoltată de Google. Google a anunţat, în noiembrie 2015, că site-ul său YouTube, specializat în partajarea de fişiere video, suportă materialele video de realitate virtuală. Internauţii pot să vizioneze videoclipurile VR folosind telefoane mobile inteligente sau dispozitivul de vizualizare Google Cardboard.

Tot Google a angajat un fost consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă, Caroline Atkinson (foto), pentru a conduce departamentul de strategie globală, gigantul din industria Internetului având nevoie de un mediator în relaţiile cu autorităţile de reglementare din întreaga lume. Atkinson, în vârstă de 63 de ani, fost consilier adjunct pentru Securitate Naţională la Casa Albă, a demisionat în decembrie, renunţând la rolul de emisar american la G20, în care negocia acorduri internaţionale majore. Atkinson a lucrat anterior la Consiliul pentru Securitate Naţională, FMI şi Departamentul Trezoreriei, precum şi la compania de consultanţă Stonebridge International. Ea a fost angajată de administraţia Obama în iunie 2013.

Google, divizie a grupului Alphabet, este ţinta unor investigaţii din partea autorităţilor federale americane şi a celor europene, care analizează cu atenţie influenţa tot mai mare a companiei pe piaţa telefoanelor mobile şi a căutării pe Internet.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-13

TAGURI: google, realitatea virtuala, twitter
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...