2019-05-23 12:54


HALUCINANT: Un șofer mort a primit înapoi PERMISUL și AMENDA în instanță

 |  22:09
HALUCINANT: Un șofer mort a primit înapoi PERMISUL și AMENDA în instanță

Magistraţii ieşeni au decis că un şofer îşi poate folosi în continuare permisul de conducere, deşi este mort de aproape jumătate de an.

nstanţa a decis totodată ca acestuia să-i fie returnată şi jumătate din amenda plătită pentru depăşirea vitezei legale în localitate. Este vorba de suma de 653 de lei, relatează ziaruldeiasi.ro.

Valerian Vasiliu, din Paşcani, a fost prins în urmă cu un an în timp ce mergea cu 105 kilometri/h. El a contestat sancţiunea primită, numai că a decedat înainte de terminarea procesului.

Deşi la dosar a fost depus inclusiv certificatul de deces al petentului, judecătorii au decis că acesta este îndreptăţit să îşi primească, personal, jumătatea de amendă pe care o plătise deja.

Bărbatul a murit pe 9 octombrie, însă pe 9 noiembrie Poliţia a contestat decizia primei instanţe şi a cerut justiţiei să menţină sancţiunea primită de Vasiliu.

„Legislaţia care reglementează răspunderea contravenţională nu prevede situaţia descrisă. Din punctul meu de vedere, luând în considerare paralela pe care CEDO o face între contravenţie şi acuzaţia în materie penală, instanţa ar fi trebuit să constate încetată procedura”, a explicat Olivian Moroşanu, avocat, pentru sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-21
Citeste si:
Asta-i CULMEA: Șeful de la AUTOSTRĂZI vrea spor pentru PERFORMANȚĂ. Ce salariu fabulos are

TAGURI: sofert mort, iasi, permis, amenda, magistrati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG