2018-12-16 22:37


Și animalele se duc în Rai

 |  21:00
Și animalele se duc în Rai

Fie că este vorba despre o pisică sau un câine, un cal sau o capră, o pasăre, reptilăsau alte animale de companie, moartea unui animal de companie este o experienţă traumatizantă şi emoţională. De fapt, durerea ca urmare a pierderii unui animal de companie este adesea comparabilă cu decesul unui membru al familiei umane.

La loc cu verdeaţă fără durere şi întristare

Există destui oameni pe lume care, în locul semenilor lor, preferă prietenia animalelor. Ele sunt mai devotate, mai sincere, iubesc necondiţionat, nu le fac nici un rău, nu-i trădează, nu vorbesc urât despre ei. Însă momentul dureros al despărţirii de pechinezul iubit sau de papagalul Coco, decedat de bătrâneţe, stârneşte suferinţe de neimaginat în sufletele iubitorilor de animale. Dar de cele mai mutle ori, când ne moare un prieten drag, cu pene sau blană, nu prea ştim unde să-l îngropăm. În grădina din faţa blocului? Pe un maidan? În ghivecele de pe balcon?Doi iubitori de animale din București s-au gândit la această problemă şi au construit, în anul 2003, un cimitir, numai pentru ele. La ieşirea din Capitală, lângă nodul rutier ce leagă şoseaua de Centură cu autostrada ce duce la Constanţa, se află „Raiul Animalelor”, primul cimitir-parc, privat, destinat exclusiv animalelor de companie. „Ideea ne-a venit, mie şi partenerului meu, în urma unor momente dificile pe care le-am trăit: moartea lui Sam şi Scott, doi câini care ne-au oferit momente de bucurie şi clipe de tandreţe. Am dorit să-i onorăm prin a-i îngropa undeva unde să-şi găsească odihna şi unde să putem reveni oricând”, ne-a spus Laurenţiu Neghină, unul dintre partenerii proiectului.

Găsește-mă!

Raiul animalelor este primul parc privat din România dedicat prietenilor noștri de companie. Tot aici există și un cimitir. Modul de înhumare al animalelor este unul în întregime ecologic. Toate materialele folosite sunt biodegradabile. Harta Raiului are parcele delimitate de nişte raze care anunţă felul animalelor care se vor odihni aici: câini, pisici, rozătoare, păsări sau reptile. Plăcile funerare din cimitir amintesc de cei care odinioară lătrau şi zburdau veseli pe lângă stăpânii lor. Aici a fost înmormântat Ax, Azorel, dincolo Scott şi Sam. Directorul cimitirului nu exclude posibilitatea în cimitir să poată fi înhumate şi animale sălbatice de la circ sau din Grădina Zoologică. „Dacă moare un leu sau un șarpe, ei pot fi aduși aici. Şi chiar pentru o tarantulă se face o înmormântare. Oferim clienţilor noştri servicii diverse: înhumări, incinerări, monumente şi plăci funerare, urne. Pe lângă toate acestea, cei care nu au cu cine lăsa animalul atunci când pleacă în concediu îl pot aduce în noi, la pensiune, unde va fi îngrijit foarte bine. Tot aici, avem Programul “Găsește-mă!”, un pachet de servicii pentru găsirea cățelului sau a pisicii, în cazul pierderii. Acesta va primi un medalion personalizat cu datele unice de identificare ale animalului, care oferă găsitorului accesul la un număr de telefon operabil 24 din 24 ore, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...