2017-01-21 23:46

SPECIAL


În februarie se dă startul petrecerilor

 |  21:00
În februarie se dă startul petrecerilor

Procesiunile şi spectacolele se ţin lanţ în Veneţia de dimineaţă până noaptea, singura condiţie pentru a face parte din poveste este costumul de carnaval. Pentru nonconformişti, Thailanda este pregătită cu cele mai excentrice discoteci şi celebrele cluburi go-go!

În fiecare an, înainte de postul Paştelui, turiştii invadează Veneţiapentru un adevărat spectacol cu porumbei, concerte şi apariţii mascate. Balurile şi petrecerile împânzesc oraşul, iar pentru cei care nu şi-au pregătit vestimentaţia de acasă, magazinele de măşti pun la dispoziţie noutăţile anului 2012, rezultat al creativităţii veneţiene şi al tradiţiei. Spectacole antrenante, măşti strălucitoare şi multă voie bună, aceasta este, de secole, reţeta-afiş a Carnavalului de la Veneţia, din perioada 11-21 februarie 2012. Această ediţie este dedicată dramatizării vieţii de zi cu zi, iar tema va fi “Teatrul şi viaţa, toate reprezentate de mască”. Piazza San Marco e sufletul petrecerii, dar  teatrul în aer liber şi balurile mascate sunt prezente la fiecare răscruce şi colţişor de stradă.  Merită să asistaţi la “Dell'Angelo Volo” (“Zborul îngerului”), atunci când confeti şi baloane sunt aruncate din clopotniţă peste mulţimea care s-a adunat în loja Palatului Dogilor. Parada de pe apă urmează Canal Grande, până când ajunge la cartierul Cannaregio, unde spectatorii aclamă şi sunt serviţi cu frittelle venezianissime (gogoşi) şi cu mult iubitele gustări cicheti (versiunea italiană a tapasurilor).

Casanova şi poveştile curtezanelor

Chiar în faţă laFenice Opera House începe turul distractiv pe urmele lui Giacomo Casanova şi călătoria la Carnavalul de la Veneţia din secolul al XVIII-lea. Veţi afla mai multe detalii despre istoria măştilor şi despre modul în care acestea sunt realizate. Veţi vizita casa Don Juanului – Casanova, un mare iubitor şi aventurier, extrem de extravagant, un francmason născut în Veneţia, dar şi casa celebrului poet Giorgio Baffo, care i-a arătat lui Casanova lumea plăcerilor. Veţi auzi poveşti fascinante despre curtezane veneţiene, care au animat oraşul cu aventurile lor, iar la sfârşitul turului veţi savura un cappuccino fierbinte şi celebrele gogoşi frittelle cu nuci de pin şi stafide în compoziţie şi umplutură de ciocolată sau tiramisu. Seara, vă puteţi opri în barurile de pe străduţele labirintice pentru a savura Ombra, vinul local, şi veţi avea şansa de a încerca foarte popularul “Spritz” veneţian (cu vin alb, lămâie, apă, Campary) . În perioada carnavalului se organizează seri tematice, aşa că masca este obligatorie.

Pieţe plimbăreţe în Bangkok

Sawasadee (Bună ziua!, în thailandeză)!  Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă dacă începe cu o călatorie în Thailanda - o lume magică a contrastelor şi frumuseţilor naturale cu temple din aur, păduri tropicale şi plaje de vis. Nici o vizită în Bangkok nu este completă fără a vizita Palatul Regal, cu o vechime de 229 de ani, folosit pentru ceremonii oficiale de stat. Mândru de creativitatea şi de măiestria thailandezilor,  palatul adăposteşte Templul lui Buddha de Smarald – unde se află statuia cea mai venerată din Thailanda. Luna februarie este plină de evenimente, aşa că merită să participaţi la licitaţiile care au loc în cadrul Complexului River City Shopping, un loc grozav pentru a cumpăra antichităţi autentice şi meşteşuguri tradiţionale din Thailanda. Puteţi exersa şi dansul la Festivalul Internaţional de Muzică din Bangkok, unde vin DJ de top din toată lumea şi unde veţi obţine un tatuaj cu henna. În fiecare duminică din februarie, în Parcul Lampini au loc concerte cu muzică thailandeză, dar şi cu piese celebre pe Broadway, aşa că planificaţi un picnic aici! Merită să vă treziţi şi de dimineaţă, pentru a vizita Piaţa plutitoare, aflată la 80 km de capitala Bangkok, mereu plină de culoare, zgomot şi parfum oriental. Aici, bărcile localnicilor îngreunate de fructe, legume şi suveniruri  se plimbă leneş de la un capăt la altul al canalelor, printre livezi şi vii. Vă îmbie cu sucurile din nucă de cocos şi cu banane pe grill, pregătite la cald în bucătăriile plutitoare. 

Sanctuarul adevărului în Pattaya

Fâşia lungă de plajă, fără urmă de poluare, este un cadru perfect pentru a lenevi sub soare, în timp ce savuraţi sucul unei nuci de cocos. Dacă sunteţi mai dinamici, răsfăţaţi-vă în Pattaya (cea mai vivace staţiune din Thailanda) cu sporturi de apă cum ar fi parasailing, schi nautic, scuba diving şi snorkeling. Merită să vizitaţi StonePark- un muzeu viu cu exponate din regnul animal, plante şi spectacole amuzante. Veţi vedea copaci pietrificaţi de milioane de ani, roci caudate în formă de animale şi cea mai mare cascadă artificială din Thailanda. Faceţi un popas apoi şi la Grădina Tropicală Nong Nooch, unde după plimbarea liniştitoare printre orhidee şi plante decorative, veţi  asista la spectacolul elefanţilor care, n-o să vă vină să credeţi, merg pe triciclete şi joacă fotbal. Pe malul mării veţi găsi Sanctuarul Adevărului – un castel din lemn creat de artizanii thailandezi pentru a prezenta relaţia dintre fiinţele umane şi Univers. Tot aici, veţi asista şi la un spectacol uimitor al delfinilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-17

Mai multe imagini:
În februarie se dă startul petrecerilor
zoom
În februarie se dă startul petrecerilor
zoom
În februarie se dă startul petrecerilor
zoom

În februarie se dă startul petrecerilor
zoom
În februarie se dă startul petrecerilor
zoom
În februarie se dă startul petrecerilor
zoom

În februarie se dă startul petrecerilor
zoom
În februarie se dă startul petrecerilor
zoom
În februarie se dă startul petrecerilor
zoom


TAGURI: thailanda, venetia, petreceriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image