2019-02-21 03:46


INCREDIBIL: a escaladat Kilimanjaro, deși NU are mâini și picioare

 |  15:41
INCREDIBIL: a escaladat Kilimanjaro, deși NU are mâini și picioare

La 31 de ani, Kyle Maynard este primul om din lume care a reuşit să ajungă în vârful munţilor Kilimanjaro şi Aconcagua deşi s-a născut fără mâini şi picioare.

"Tu mă vezi într-un fel, dar eu nu mă consider mai prejos decât tine", este una dintre replicile pe care Kyle o dă mai mereu celor care il compatimesc. Nu si-a acceptat niciodata handicapul si nu a vrut sa se ascunda niciodata in spatele lui "nu pot". La 11 ani s-a înscris în echipa de fotbal american a şcolii si mai apoi a inceput sa practice intens artele martiale, chiar daca are mainile si picioarele doar pe jumatate crescute.

Pe 6 ianuarie 2012, împreună cu un grup de la K2 Adventures Foundation, Kyle Maynard a început să urce pe Kilimanjaro. Fără proteze, doar cu un echipament special ataşat pe membre pentru a împiedica alunecarea, scrie a1.ro.

Căţărarea era programată să se termine în 16 zile, dar Kyle nu s-a comportat ca un om cu handicap. Pe 15 ianuarie 2012, după 10 zile, a devenit primul om fără mâini şi fără picioare care ajunge în vârful muntelui Kilimanjaro (5.895 de metri înălţime). De fapt, în vârful oricărui munte din lume.

Mai apoi, floare la ureche, omul merge mai departe. Ia la ţintă muntele Aconcagua, undeva la 6.962 de metri altitudine. "Au fost momente brutal de grele, dar mă opream, mă uitam la peisajul fantastic şi parcă prindeam mai multă energie", a spus tanarul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-13

Mai multe imagini:
INCREDIBIL: a escaladat Kilimanjaro, deși NU are mâini și picioare
zoom

TAGURI: Kyle Maynard, kilimanjaro, fara maini
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...