2019-02-21 08:06


Incredibil: ce au putut să-i ureze unii români genialului astrofizician Stephen Hawking de ziua lui

 |  21:14
Incredibil: ce au putut să-i ureze unii români genialului astrofizician Stephen Hawking de ziua lui

Mircea Cartarescu a postat luni seara, pe profiul sau de Facebook, cateva exemple cu "urarile" pe care i le-au urat romanii fizicianului Stephen Hawking, care duminica a implinit 75 de ani.

”75 de ani de inactivitate. Ticket to hell” ”La multi ani legum-o!!!!” ”Mare pizdar hawking asta” ”Hai ca prea l-ati umflat si pe handicapatul asta” ”Dă-l in mortii lui de robocop ambulant-le știe pe toate,le vede pe toate,știe el tot” ”Ce stiinta? numai teorii, oh vai de el” ”Si ce....sa traiasca ca oricum se chinuie....doar nu e buricul pamântului nu a facut nimic pentru omenire,doar v-a spalat creierii....Multa sanatate!!!” După cum deja vă e clar, românul nostru e conștient de superioritatea lui. Îl are pe Stephen Hawking ăsta la degetul cel mic: ”La multi ani! As putea zice ca mi e mila de el. Nu pt. cum arata, cat pt. cum gandeste.” Desigur, românul știe ce e în spatele chestiilor care ni se bagă pe gât, că doar nu e prost: ”Ba omule!!! E un handicapat in carucior cu rotile, pe care l-au pus "smecherii mondiali" ca perdea, sa mai spele creierele imbecililor, care sunt cu carul din pacate! Si sa-mi bag pl in ziua lui..... ce!? El îmi spune mie la multi ani?” De unde vine superioritatea românului? Desigur, din credința în Dumnezeu. Căci, deși românul pare că nu are nimic sfânt, e foarte credincios la o adică: ”Intoarcete cat mae e tinp la dumnezeu sa nu fie prea tarziu.” ”branza buna in burduf de caine,un geniu prea plin de stiinta si prea gol de Dumnezeu” Ca un bun creștin ce este, românul nostru știe să împartă și pedepse. Și gânduri de bine, desigur: ”De ce oare se afla in acel scaun ?pentru ca dumnezeu sa isi arate slava sa ,slavit fie domnu” ”Așa gândesc și eu! Sa negi existența lui D-zeu in favoarea unei teorii numita big-bang....Mda, păcat,scaun cu rotile și nu numai!” ”La mulți ani pe naiba , ăla trebuie sa moara !” scrie Mircea Cărtărescu pe pagina sa de Facebook.

Matematicianul și fizicianul Stephen Hawking, teoretician al originii universului, s-a născut la 8 ianuarie 1942, la Oxford.

În 1962, la doar 20 de ani, a obținut titlul de Doctor în Fizică și și-a început activitatea științifică la Colegiul Gonville & Caius, din cadrul Universității Cambridge. În 1973, a plecat de la Institutul de Astronomie, iar în 1979, s-a mutat la Departamentul de Matematică Aplicată și Fizică Teoretică, unde a fost numit în postul de profesor "lucasian" de matematică, poziție înființată în 1663, cu banii lăsați prin testament de pastorul Henry Lucas, care făcuse parte din conducerea Universității. Stephen Hawking a ocupat această poziție până în anul 2009.

Principalele domenii de cercetare pe care s-a axat au fost cosmologia teoretică, relativitatea generală și teoria cuantică. În anii 1965-1970, elaborează un model matematic asupra originii și evoluției universului în expansiune din momentul ''marii explozii'' inițiale (''The Big Bang'') și întreprinde studii asupra relației dintre ''găurile negre'' din univers și termodinamică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-10

TAGURI: astrofizician, mircea cartarescu, stephen hawking, urari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
10 Ian 2017

HA HA.....FIZICIENII SI C U RELIGIA NU PREA FAC CAS A BUNA........ROMANIA E P LINA DE CRETINI PARASUTAT I DIN EVUL MEDIU CARE URA SC STIINTA......DEH E GRE U SA CITESTI O CARTE....D ARAMITE SA MAI SI INVETI FIZICA..........
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...