2017-01-23 14:52


Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!

 |  16:32
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!

Asiatice, europene sau caraibiene, destinaţiile de vacanţă promit plaje sărutate de soare, clădiri cu istorie de secole, shopping pe cinste şi bunătăţi dulci şi picante. Descoperiţi locuri inovatoare!

Beijing, minunea Jocurilor Olimpice

Una dintre acele metropole minunate, Beijing, reuşeşte să combine istoria cu modernismul şi să expună mândră toate investiţiile făcute cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2008. Trebuie neapărat să faceţi un tur al oraşului cu metroul de clasă mondială care plănuieşte să devină cel mai inteligent din lume până în 2015 şi să vă opriţi în satele din împrejurimi pentru a vă bucura de  ritmul lent de viaţă şi farmecul atemporal. Merită să vizitaţi Palatul Imperial (Oraşul Interzis), construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit si Templul Cerului) unde au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee ce adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Exploraţi pe îndelete şi Colina Cărbunelui (o superbă grădina imperială) şi Palatul de Vară, supranumit „Grădina Undelor Clare“, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti.

Masaje pentru echilibru şi energie

Shanghai este viitorul la care toate celelalte oraşe din China aspiră să ajungă. Dacă uitaţi de temple şi de palatele vechi, oraşul este locul unde oamenii vin să vadă China modernă, mereu strălucitoare. Oferă turiştilor obosiţi de istorie şansa de a lua masa la restaurantele opulente, de a merge în barurile funky şi la magazinele orbitoare din interiorul mall-urilor, iar la final promite un răsfăţ pe cinste în impresionantele hoteluri. Trebuie neapărat să vedeţi Oriental Pearl TV Tower, cel mai înalt din Asia şi al treilea ca mărime din lume, cu 15 zone de dimensiuni diferite create după conceptul artistic  „perle mari şi mici, în cădere pe o placă de jad“.  Lifturile rulează cu 7 metri pe secundă şi vă oferă o vedere panormică splendidă asupra oraşului. Ce aţi zice şi de o plimbare în Parcul filmului cu actori chinezi celebri, în varianta de ceară, iar dacă dacă vă plac filmele de arte marţiale, actorii adevăraţi au spectacole la Casa de ceai Lotte şi publicul poate participa la acţiune.

Grădina Fericirii, Yuyuan, se crede că a fost construită în timpul dinastiei Ming, în urmă cu mai mult de 400 de ani. Aspectul rafinat, peisajul frumos şi stilul artistic al arhitecturii au transformat-o în una dintre cele mai importante locuri de relaxare din Shanghai. Grădinile interioare şi exterioare adăpostesc grote şi tuneluri, iazuri, o barcă de piatră, pereţi căptuşiţi cu dragoni şi numeroase poduri în zig-zag.  Merită să achiziţionaţi şi un suvenir de aici, de la buticul cu produse tradiţionale chineze şi bijuterii din aur şi pietre preţioase.  Pentru curajoşi, nimic nu se compară cu o şedinţă la Green Massage, cu aromoterapie şi tratamente de revitalizare şi detoxifiere, combinând metode chinezeşti vechi de secole care oferă plăcere, dar şi puţina durere aşa cum este şi China, îţi vine să lăcrimezi în agitaţia specifică, dar îţi oferă o experienţă plină de satisfacţii.  La prânz gustaţi neapărat supa de găluşte umplute cu carne de porc şi nu refuzaţi ridichiile în sos de soia, tofu cu ciuperci, coastele dulce-acrişoare (tangcu paigu) sau crabul cu fidea.

Incursiune prin Oraşul futurist

Alcătuit din construcţii acvatico-spaţiale, adăpostind muzee, un cinematograf şi un oceanograf, oraşul Artelor şi Ştiinţelor, Valencia, e imaculat ziua şi strălucitor noaptea, iar dacăvreţi să îl vizitaţi pe îndelete nu vă ajung două zile. La Oceanograf veţi descoperi oceanele, mările lumii şi creaturile pe care le găzduiesc. Printre atracţii, se numără familia de foci specifică zonei Oceanului Arctic şi tunelul subacvatic, specific zonei Caraibelor, unde se pot admira specii de rechini mari. Veţi vedea şi rechini înotând deasupra, dar şi scafandrii care hrănesc peştii, iar cei mici  vor îndrăgi spectacolul cu delfini, care se desfăşoară de mai multe ori pe zi.  Hemisfericul arată ca un imens glob ocular care lasă impresia că pluteşte şi chiar clipeşte la suprafaţa apei. În interior ascunde un cinema modern IMAX, şi un planetariu cu un spectacol al aştrilor, planetelor şi luminilor. Sunteţi martorii puternicei influenţe maure carese reflectă pe străduţele pietruite, mărginite de terase cochete und eveţi gusta cea mai bună paella, care aici s-a născut şi aici a devenit faimoasă.

Dacă vizitaţi parcul natural de la Lacul Albufera (situat la 10 km de Valencia) veţi învăţa de la maeştri iscusiţi secretul paellei - mâncărea tradiţională spaniolă. Vă puteţi delecta şi cu fideua (asemănătoare cu paella, dar se folosesc paste în loc de orez), all i pebre (ţipari în sos de usturoi), esgarrat (cod sărat cu ardei dulce). Toate aceste delicii merită asortate cu vinurile specifice regiunii, de la cele albe de Alto Turia sau Serrania la cele roşii Requena, iar la desert alegţi arnadi, o plăcintă cu cartofi dulci.

Croazieră caraibiană, fără taxe

Nimic nu se compară cu degustarea unui cocteil cu rom privind plaja Abaco din Bahamas la apusul soarelui, când cerul capătă nuanţe roz-purpurii, iar luminile navelor care sosesc în port dau o notă magică peisajului. Descoperiţi Inagua, un paradis eco cu zeci de mii de pasări flamingo din vestul Indiei, precum şi capitala Nassau care păstrează istoria în frumoasele sale conace în stil victorian, în catedralele sale, în fortăreţele din sec. XVIII şi în Scara Reginei ale cărei 66 de trepte duc la o privelişte ce nu poate fi ratată. Adăposteşte forturi antice, arhitectură elegantă şi nobilă, o abundenţă de hoteluri, cazinouri, spectacole de cabaret şi iahturi care transformă oraşul într-un centru vibrant.  Aventura continuă în Charlotte Amalie (din insula St. Thomas), numită şi capitala shopping-ului duty free de unde vă puteţi întoarce cu produse în valoare de 1200 de dolari (dublu faţă de alte insule caraibiene). Alegeţi o plimbare cu Skyline Drive pentru vederi splendide asupra portului şi Golfului Magens şi nu rataţi scufundările în Golfuleţul Turtle.

China – Marele circuit de primavară

În numai 14 zile veţi cunoaşte ritmul Chinei, preocupată tot timpul de inovaţie şi dezvoltare. Pachetul turistic costă de la 2030 Euro/pers. şi include transport cu avionul, transferuri, 13 nopţi cazare în hoteluri de trei şi patru stele, mic dejun, prânz sau cină, excursii, taxe de intrare la obiective, spectacol de acrobaţie în Shanghai, croazieră pe fluviul Li. Christian Tour, , tel. 021 369 98 35.

6 ţări în 16 zile

Vacanţa începe de la Ringul Vienez, continuă cu plimbarea în vaporaşul din Veneţia şi cu micul popas în Monaco pentru relaxare în grădinile japoneze şi testarea norocului în cazinouri. Urmează Nisa, Cannes, Riviera Valenciană şi scurte opriri în Elveţia, Salzburg şi Budapesta. Circuitul costă de la 795 Euro/pers. pentru transport cu autocarul şi 15 nopţi cazare la hoteluri de două şi trei stele. Europa Travel, , tel. 021 311 55 20

Allure of the Seas – Gigantul Caraibelor

Croaziera cu itinerariul Florida – Bahamas – St. Thomas – St. Maarten – Florida costă de la 786 Euro/pers.  pentru 7 nopţi cazare cu pensiune completă la bord, program de animaţie, inclusiv spectacole, băuturi la bordul celui mai mare vas de pasageri care asigură şi parade cu celebrii Pinguini din Madagascar. Prestige Tours, , tel. 021 319 77 94.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

Mai multe imagini:
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom

Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom

Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom
Incursiuni exotice şi maure în 2012. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: incursiuni exotice, shanghai, valencia, beijing, 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image