2017-01-19 10:56

SPECIAL


Interlopul Cupăr Mincă, din pat direct în arestul Poliţiei Capitalei. Mascaţii le-au făcut o vizită matinală Sadovenilor

 |  18:34
Interlopul Cupăr Mincă, din pat direct în arestul Poliţiei Capitalei. Mascaţii le-au făcut o vizită matinală Sadovenilor
Liderul unei grupări infracţionale cunoscute sub numele de ClanulSadoveanu, Cupăr Mincă, a fost reţinut, ieri-dimineaţă, în urma a 20 depercheziţii care s-au desfăşurat în Bucureşti şi judeţul Ilfov, bărbatul fiindurmărit internaţional pentru tâlhărie. Pe numele lui Cupăr Mincă, de 35 de ani,fusese emis, în lipsă, în ianuarie 2011, un mandat de arestare preventivă, decătre Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, pentru tâlhărie, se arată într-uncomunicat de presă de luni al Poliţiei Ilfov.

Mincă a fost dus, ieri-dimineaţă,direct în arestul Poliţiei Capitalei. Alţi zece suspecţi de furturi dinlocuinţe şi tâlhării sunt audiaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie alJudeţului (IPJ) Ilfov, după ce au fost prinşi în urma percheziţiilor dinCapitală şi judeţul Ilfov.

Percheziţiile auvizat destructurarea a două grupări infracţionale, specializate în furturi dinlocuinţe şi tâlhării, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, ClaudiaBurada. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Ilfov, suspecţii ar fi comis, în perioada decembrie 2010-martie 2011, 15infracţiuni de furt, atât pe raza judeţului Ilfov, în localităţile Baloteşti,Periş şi Snagov, cât şi pe raza Capitalei.

S-au specializat înfurturi din locuinţe

Hoţii pătrundeau înlocuinţe atunci când proprietarii nu erau acasă, în general prin forţareaferestrelor din termopan. Tâlhăriile s-au comis în special în zone necirculate,neiluminate, victimele fiind ameninţate şi deposedate de bijuterii, telefoanemobile şi bani. Până în prezent, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşitidentificarea şi probarea activităţii infracţionale a zece persoane, cu vârstecuprinse între 21 şi 31 de ani, din localităţile Baloteşti şi Periş. Cei zeceau fost conduşi la IPJIlfov pentru audieri, urmând ca la finalizareaacestora să fie dispuse măsuri legale, sub supravegherea procurorilorParchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate aactivităţii infracţionale a suspecţilor.

20 de percheziţiisimultane

Cele 20 depercheziţii simultane de ieri-dimineaţă au fost făcute de poliţişti deinvestigaţii criminale ai Poliţiei Ilfov,luptători de intervenţie rapidădin cadrul IGPR şi DGPMB şi jandarmi ai IJJ Ilfov, cu sprijinul de specialitateal ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Deasemenea, tot ieri-dimineaţă, cu ocazia percheziţiilor efectuate, a fostdepistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Chitila, judeţulIlfov, urmărit internaţional. Pe numele acestuia, Tribunalul Bucureşti - SecţiaI Penală a emis în ianuarie 2011 un mandat de arestare preventivă pentrutâlhărie. Bărbatul a fost închis în arestul Direcţiei Generale de Poliţie aMunicipiului Bucureşti, se mai arată în comunicatul Poliţiei Ilfov.

VrăjitoareaSidonia şi alte încercări ale procurorilor de a-i arunca în spatele gratiilor

Unalt membru al Clanului Sadoveanu, Remus Mincă, şi vrăjitoarea Sidonia au fosttrimişi în judecată în 2009 de procurorii DNA pentru cumpărare de trafic deinfluenţă. Cei doi sunt acuzaţi că au încercat să cumpere influenţa unormagistraţi de la Judecătoria Sectorului 5 şi de la Tribunalul Bucureşti pentrueliberarea din puşcărie a soţului Sidoniei - Fabian Marin, a doi fii - Ahmed,zis „Unicatu", şi Romeo, zis „Sofian" şi a unui nepot. Preţul a fostfixat la 45.000 de euro şi un BMW X5.

Înfebruarie 2001, douăzeci de membri ai ClanuluiSadoveanu au fost reţinuţi, însă judecătorii nu au admis arestarea decât a zecedintre ei. Rude ale celebrei ghicitoare Sidonia - prinţesa magiei albe - suntacuzate de procurorii Capitalei de săvârşirea mai multor fapte violente şi aunor înşelăciuni.Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare doar pentruzece persoane, însă procurorii au făcut recurs şi cer arestarea întreguluigrup. Printre cei care nu au primit mandat în această cauză se numără şiConstantin David Stan, zis „Chioru"- cercetat pentru favorizareainfractorului, dar care este arestat în dosarul furtului maşinii lui GigiBecali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image