2019-01-17 17:41


Internauții de peste 55 de ani nu își iau măsuri de protecție online

 |  19:05
Internauții de peste 55 de ani nu își iau măsuri de protecție online

Utilizatorii de internet vârstnici au mai puține cunoștințe despre riscurile activității online, potrivit unui studiu recent realizat de două societăți din domeniul tehnologiei informației, conform digitaltrends.com, informează Agerpres.

Potrivit raportului realizat de Kaspersky Lab și B2B International, utilizatorii cu vârste peste 55 de ani nu conștientizează riscurile online și nu reușesc să ia măsuri preventive.

Cei de la Kaspersky Lab au chestionat peste 12.546 de utilizatori de vârste diferite pentru a estima activitatea lor pe internet, precum și modalitatea de folosire a funcțiilor de securitate și confidențialitate. O majoritate de 86% de utilizatori cu vârste peste 55 de ani nu consideră că pot reprezenta o țintă pentru hackeri.

De asemenea, aceeași grupă de utilizatori folosesc internetul în scopuri diferite, care-i face să se confrunte cu multe riscuri. Astfel, 90% din cei cu vârste peste 55 de ani admit că fac tranzacții bancare online și fac cumpărături online, ceea ce reprezintă mai mult decât media de 84% a tuturor participanților la studiu.

Doar 40% din cei care au participat la sondaj au admis că transmit informații financiare în rețelele de internet publice. Adoptarea unor măsuri specifice de securitate între cei cu vârste peste 55 de ani este foarte slabă, doar 30% dintre aceștia folosesc setări de confidențialitate avansate pe rețelele de socializare și browserele de internet, iar numai 10% folosesc o rețea de internet privată virtuală pentru a accesa domeniile publice de internet.

''Sondajul arată că această generație adoptă un stil de viață conectat la internet și toate oportunitățile care decurg de aici'', a spus Andrei Mochola, șeful departamentului de clienți business pentru Kaspersky Lab. ''Pe de altă parte este clar că cei cu vârste peste 55 de ani nu fac îndeajuns pentru a se proteja în mode corespunzător'', a mai spus Mochola.

Chiar dacă doar fac cumpărături sau țin legătura cu cei dragi, internetul poate fi un instrument foarte puternic pentru oamenii de vârstă mijlocie sau mai în vârstă. Totuși, această cercetare arată că mai sunt multe de făcut pentru a educa acest grup de utilizatori asupra riscurilor pe care și le asumă online.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: internauti, 55 de ani, masuri, protectie online
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...