2017-01-17 13:10

SPECIAL


INTERVIU. Ana Birchall: ''Sunt persoane în PSD care îmi datorează scuze. Am descoperit multe jigodii''

 |  19:42
INTERVIU. Ana Birchall: ''Sunt persoane în PSD care îmi datorează scuze. Am descoperit multe jigodii''
Implicată într-unscandal sexual în timpul campaniei electorale din 2008, fostul secretarexecutiv al PSD, Ana Birchall, susţine că adevărul a ieşit la lumină după ce acâştigat, la prima instanţă, procesul pe care i l-a intentat jurnalistuluiIosif Buble. Birchall l-a dat în judecată pe Buble acuzându-l că pe blogulacestuia a apărut o înregistrare porno în care era insinuat că apărea ea.Totodată, a câştigat şi despăgubiri morale de 70.000 de euro. În replică, Bublea declarat pentru „Puterea” că „are încredere în justiţie”.

Ai anunţat astăzipe blogul personal că ai câştigat procesul cu Iosif Buble. Poţi detalia puţindespre ce a fost vorba?

Ana Birchall: Pe26 februarie 2010, eu am introdus o cerere de chemare în judecată împotrivadomnului Iosif Buble, ca urmare a campaniei de denigrare şi defăimare pe careacesta a înţeles să o ducă împotriva mea şi a familiei mele, prin implicarea înmod mincinos, abuziv şi manipulativ a numelui meu în diverse scandaluri pe caredomnul Buble a înţeles să le declanşeze, în plină campanie electorală, fără aţine cont de adevăr şi de realitate. Mai mult, în acţiunea pe care amintrodus-o în instanţă am demonstrat că au fost cel puţin 22 de posturi,postate de domnul Buble pe blogul personal, dar în special două, care au dus laacel scandal din 18 septembrie 2008, exact în ziua în care eu eram confirmatădrept candidat pentru Camera Deputaţilor - Colegiul Murgeni, judeţulVaslui. Domnul Buble a postat pe blogulpersonal un filmuleţ cu un conţinut obscen, iar în mod mincinos şi manipulativa asociat numele meu cu protagonista acelui filmuleţ, fără să mă întrebe osingură dată care este adevărul. În urmaacelui filmuleţ, a acestui scandal, candidatura mea pentru colegiul pentru carefusesem confirmată mi-a fost retrasă.

Cum s-a apărat IosifBuble în faţa judecătorilor?

A.B.: Nu vreau săcomentez foarte mult, dar judecătorii au constatat că, la data postării, domnulBuble habar nu a avut de adevăr şi în mod mincinos a asociat numele meu cuaceastă mizerie şi acest atac josnic, dar nu vreau să comentez cum s-a apăratdânsul, pentru că sunt dosare publice. În esenţă, a negat că are legătură cublogul pe care a apărut filmuleţul.

Cum aţi primitdecizia judecătorilor?

A.B.: Eu marţi amore la facultate şi astăzi (n.r. – ieri) eram în timpul orelor de curs când amprimit un SMS de la avocaţii mei, cărora vreau să le adresez mulţumiri speciale- Alexandra Cionca şi Alexander Popa, în care au spus „am câştigat”. Sunt înfaza în care nici măcar nu am avut putere să mă bucur de acest lucru, pentru căeu nu am vrut decât să fie stabilit adevărul. Eu nu am avut nimic de-a face cumizeria aceea şi a fost o înscenare şi omanipulare în care domnul Iosif Buble a asociat în mod mincinos numele meu deacel filmuleţ pe care dânsul l-a publicat în premieră, cum este de altfel denotorietate.

Aveţiresentimente faţă de Iosif Buble?

A.B.: Nu am de cesă am resentimente. Aşa a înţeles dânsul să acţioneze, dacă aşa a înţelesdânsul să mă atace, dacă aşa a înţeles dânsul să scrie despre mine fără camăcar să nu aibă habar de cum sunt în realitate, ştiţi cum se spune „fiecareare o cruce de dus”. Eu îi urez de bine, aşa cum i-am urat şi până acum.

Decizia instanţeiîn cazul Birchall-Buble reprezintă un avertisment pentru bloggeri că nu potscrie orice?

A.B.: Eu l-am datîn judecată pentru că a încălcat drepturile altei persoane. Domnul Buble în modmincinos şi manipulativ a asociat numele meu cu o mizerie, ştiind că nu esteadevărat. Nu este un avertisment pentru bloggeri, este o decizie care reflectăadevărul. Putea posta pe blog, în ziar, dar a asociat numele meu în modmincinos.

Daunele morale vor trebui plătite

Instanţa a deciscă trebuie să primiţi daune morale de 70.000 de euro. Îi veţi cere aceşti banidacă decizia va fi definitivă?

A.B.: Eu am spusde la început, de când am introdus această acţiune, că aceşti bani vor fidonaţi în scop caritabil.

Dar ce veţi facedacă nu are de unde să vă dea aceşti bani?

A.B.: În momentulîn care există o hotărâre judecătorească ce trebuie pusă în executare, va fipusă-n executare. Aşa este normal şi aşa este legal. Cred că fiecare dintre noitrebuie să avem responsabilitatea faptelor şi a vorbelor noastre. Legea trebuierespectată de toată lumea. Nu doresc nimănui să fie în situaţia mea să trăieşticu sentimentul nedreptăţii atât timp. Eu nu am cerut nimic altceva de laînceput decât să se spună adevărul. Nu au fost doar efecte profesionale, pentrucă mie mi s-a retras candidatura atunci, ci este un prejudiciu continuu. Mărefer aici la răul făcut familiei mele, copilul meu a fost foarte afectat,părinţii mei au fost afectaţi şi nu este normal să produci atâta suferinţă şisă nu plăteşti pentru asta. Eu nu am introdus această acţiune în instanţăpentru ca să câştig bani, ci pentru a se spune adevărul.

În ultimii aniaţi simţit că din cauza acestui episod aţi fost ostracizată în PSD? V-a apăratcineva, v-au sunat colegii?

A.B.: Au fostpersoane care m-au sunat în privat şi m-au susţinut. Sigur, mi-aş dori capartidul să ia act de o nedreptate care mi s-a făcut şi să acţioneze înconsecinţă.

„V-aţi înşelat, tovarăşi!”

Ce planuri aveţiîn politică?

A.B.: Am acelaşiplan pe care l-am avut şi până acum. Cei care au crezut că mă pot înlătura dinviaţa publică, politică prin asemenea atacuri mârşave şi josnice nu le spundecât un singur lucru „v-aţi înşelat, tovarăşi!”. Eu când m-am întors acasă,m-am întors să intru în viaţa politică, am vrut să arăt în această perioadă căoricât de mult s-ar chinui cineva am un CV care nu trebuie să fie murdărit.Aştept ca anumite persoane din PSD să îşi ceară scuze, pentru că au lăsat canumele meu să fie murdărit în mod nemeritat şi nejustificat.

La cine văreferiţi?

A.B.: Persoaneledin PSD care ar trebui să considere că îmi datorează scuze.

Puteţi nominalizape cineva?

A.B.: Nu vreauacest lucru. În această perioadă au fost persoane care s-au solidarizat cumine, am descoperit adevărate caractere şi multe jigodii. Pe ultimele le-ameliminat din jurul meu. Sunt anumite persoane în PSD care îmi datorează scuze. Nupoţi să laşi ca numele şi munca unui om să fie terfelite în halul în care aufost terfelite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
29 Mar 2011

Persoana din PSD la care se refera dna Ana Birchal l este Adrian Nastase. Ac esta a facut si face mere u pe lupul moralist. Sa n u uitam faptul ca domnul Nastase a fost promovat i n politica inca de pe vre mea comunistilor pe sub f ustele fostelor sale soti i care proveneau din inal ta societate a liderilor comunisti. Asa a inteles acest domn sa parvina, ca si acum. Nu prin atuuri personale ci prin interme diari pe care i-a manipul at continuu asa cum proce deaza si in momentul de f ata.
TRAIAN46
30 Mar 2011

Stimabile VLAD , ROMANIA are nevoie uriasa de NAS TASE ,iar noi am fi fost departe daca l-am fi vota t PRESEDINTE .Adevarat es te si faptul ca PSD are n evoie si de persoane de a ltitudinea ANA BIRCHALL.
MENATWORK
30 Mar 2011

Ana draga, e bine ca ti s -a intamplat sa le descop eri. Cam tarziu, dar unii sunt si mai in varsta, s i tot nu vad padurea de c opaci, sau membrii PSD de jigodii.

Adauga un comentariu

Random image