2018-07-19 06:41


Interviu - Campionul K-1 Remy Bonjasky: Popularitatea acestui sport în România este mai mare decât în Olanda. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Interviu - Campionul K-1 Remy Bonjasky: Popularitatea acestui sport în România este mai mare decât în Olanda. GALERIE FOTO!

Triplul campion mondial K-1 Remy Bonjasky s-a aflat pentru câteva zile în România, special pentru a asista la finala show-ului de preselecţie Local Kombat Bodyguardul – Forţe Speciale, care s-a desfăşurat la Craiova.

Prezenţa colosului de abanos a creat isterie în Bănie. La fiecare pas prin centrul oraşului sau în mall, Bonjasky a fost asaltat de fani pentru fotografii şi autografe. Cu câteva ore înainte de Romanian Music Awards, starul din kickboxing a făcut o scurtă plimbare prin Piaţa Unirii, iar sutele de curioşi veniţi iniţial pentru a-i vedea pe CRBL sau Deep Central la ultimele pregătiri, şi-au întors instantaneu privirea. Timp de 20 de minute, artiştii au fost ignoraţi în detrimentul sportivului în vârstă de 36 de ani.

A doua zi după gala de la Craiova, între două fotografii cu angajaţii hotelului, Bonjasky urmărea atent reluarea meciurilor. “Mi-a plăcut lupta dintre Gabriel Flutur şi Daniel Hurduc. Au calităţi şi pot progresa. De asemenea, Răzvan Benche mi s-a părut de viitor”, dă verdictul cel care a devenit şi antrenor la propria academie. La Craiova, în ring a urcat şi unul dintre elevii săi, care a obţinut o victorie înainte de limită, tocmai cu lovituri de genunchi à la Bonjasky.

Cu excepţia postului care a transmis evenimentul de la Craiova, ziarul PUTEREA a fost singura publicaţie care a reuşit să obţină un interviu de la legenda K-1, chiar a doua zi după finala Local Kombat.

De câte ori ai mai fost în România?

Am mai fost de două ori. O dată la Bucureşti şi în toamna anului trecut la Timişoara. Îmi place ţara voastră. Oamenii sunt foarte primitori. Cu siguranţă mă voi întoarce. Pe 22 iunie am fost deja invitat la un festival la Constanţa şi probabil că voi fi prezent alături de luptătorii români.

Cu greu ai reuşit să faci câţiva paşi prin oraş din cauza numărului mare de fani. Ce părere ai despre nivelul de popularitate al sporturilor de contact în România?

Toţi îi cunosc pe sportivii din Superkombat. Am rămas impresionat. Ar trebui să ne bucurăm că Eduard Irimia a reuşit să creeze în România aceste evenimente cunoscute la nivel mondial. La gala de aici, de la Craiova, au fost aproape 15.000 de spectatori. A fost ceva incredibil. Meciurile nu au fost la cel mai înalt nivel, dar am rămas impresionat.

Poţi face o comparaţie între Olanda şi România din punctul ăsta de vedere?

Da, ca nivel sportiv, la noi sunt cei mai buni luptători din lume, dar dacă vorbim strict despre entuziasmul fanilor, atunci e clar că România a depăşit Olanda. Fără nici un dubiu.

Toată lumea se întreabă dacă vei mai reveni în ring. Ce ai decis?

Am ales să semnez cu Glory Series. M-am decis în aceste zile şi mă bucur că voi lupta din nou, îmi era dor. Nu îmi e teamă de nici un adversar, am totuşi o carieră importantă în spate. Am început deja antrenamentele. Fac asta de aproape două luni, aşa sunt gata să lupt.

Acum câteva luni a apărut informaţia că ai refuzat o luptă cu Ghiţă.

Nu e deloc adevărat! Acum trei luni, cei de la K-1 m-au căutat şi m-au întrebat dacă vreau să lupt din nou. Le-am zis că da şi să vină cu o ofertă concretă. Mi-au propus mai multe nume pentru primul meci. Schilt, Ghiţă şi Badr Hari. Am zis: “Nu, staţi un pic!”. În nici un caz nu a fost vorba de un refuz pentru un meci cu Ghiţă. Mă bat cu oricine, însă revin după aproape trei ani de pauză şi e normal să vreau un adversar mai slab, nu unul de top level. După ce mă reacomodez, nu am nici o problemă să mă bat cu cei din Top league.

Cine crezi că sunt cei mai buni grei ai momentului?

Ar fi aşa: Semmy Schilt, Errol Zimmerman, Daniel Ghiţă şi Badr Hari. De asemenea, aici l-aş putea include şi pe Gokhan Saki.

În perioada de pauză, nu ai stat departe de sport. De curând ţi-ai deschis şi o academie care îţi poartă numele. Ai deja un prim campion.

Da, îl am pe Danyo Ilunga. E originar din Congo. E un tip foarte talentat, care acum luptă la categoria 95 de kilograme şi e campion al promoţiei Showtime, dar cu timpul va deveni un greu.

Şi România îl are pe Bogdan Stoica.

Da, îl ştiu pe Bogdan. Chiar Eduard Irimia spunea că vrea să organizeze un meci între cei doi. Ar fi foarte interesant pentru a vedea cine deţine supremaţia la această categorie. Va fi un meci la nivel înalt. Îl ştiu şi pe fratele lui Bogdan, Andrei. De asemenea, foarte talentat.

Urmăreşti frecvent meciurile circuitului Superkombat. Cum ai descrie Superkombat?

Este promoţia care le oferă şansa şi tinerilor. Este una de mare viitor. În restul organizaţiilor este mai greu să pătrunzi pentru că acolo luptă numai cei deja cunoscuţi. Aici ai şansa să descoperi oricând un nou mare talent.

Acum trei luni ai fost prezent la Superkombat Podgorica. Atunci, Cătălin Moroşanu a reuşit o surpriză şi l-a învins pe Braddock Silva.

Îl plac pe Cătălin!  E un luptător foarte bun. Acum câţiva ani l-am văzut într-un meci cu Stefan Leko. Se bătea ca într-un bar. Dar acum... acum e altceva. A crescut foarte mult. A făcut un progres extraordinar în aceşti ani, apreciez mult. Ştiu că va lupta pe 7 iulie, la Varna, aşa că îi urez succes!

Cine este Remy Bonjasky

Data naşterii: 10 ianuarie 1976 (Paramaribo, Surinam)

Naţionalitate: olandeză, surinameză

Poreclă: The flying gentleman

Înălţime: 1,93 m

Greutate: 110 kg

Palmares: triplu campion mondial K-1 (2003, 2004, 2008)

Record: 75 de victorii (40 KO) – 14 înfrângeri

Victorii: Ernesto Hoost, Alexey Ignashov, Badr Hari, Jerome Le Banner, Alistair Overeem

Românii iau cu asalt Varna

Cinci români vor lupta pe 7 iulie, la Varna, în Bulgaria, în cadrul celui de-al treilea World Grand Prix al circuitului mondial Superkombat. Corneliu “Coco” Rus se va bate cu o legendă a K-1, Alexey Ignashov, în timp ce Raul Cătinaş se va bate cu veteranul Domagoj Ostojic. Andrei Stoica se va bate cu Hakan Aksoy şi va avea ocazia să îl răzbune pe fratele său Bogdan, care a înregistrat singurul eşec din carieră chiar în faţa turcului. De asemenea, un alt sportiv de la Respect Gym, Benny Adegbuyi, se va bate în piramida de patru şi va încerca să se califice pentru Final Elimination. Şi Cătălin Moroşanu se află pe fight-card, însă momentan adversarul său nu a fost stabilit. Main-eventul galei care va avea loc în Palatul Sporturilor din Varna va fi duelul pentru titlul mondial dintre Ismael Londt şi Freddy Kemayo.

În altă ordine de idei, Daniel Ghiţă se va bate pe 30 iunie, la Bruxelles, cu bosniacul Dzevad Poturak. Va fi al treilea duel între cei doi, după ce până acum şi-au împărţit victoriile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-12-24

Mai multe imagini:
Interviu - Campionul K-1 Remy Bonjasky: Popularitatea acestui sport în România este mai mare decât în Olanda. GALERIE FOTO!
zoom
Interviu - Campionul K-1 Remy Bonjasky: Popularitatea acestui sport în România este mai mare decât în Olanda. GALERIE FOTO!
zoom
Interviu - Campionul K-1 Remy Bonjasky: Popularitatea acestui sport în România este mai mare decât în Olanda. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: interviu, remy bonjansky, romania, olanda, popularitate

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova