2018-12-16 05:41


Invenție americană. Ciment anti-gheață

 |  15:11
Invenție americană. Ciment anti-gheață

Cimentul care nu îngheaţă, materialul putând fi folosit la construriea unor şosele pe a căror suprafaţă apa nu se poate solidifica, a fost inventat de un cercetător al Universităţii din Nebraska-Lincoln

Deşi are o compoziţie asemănătoare cu cea a unui ciment obişnuit, noul produs foloseşte electricitatea pentru a topi zăpada sau gheaţa care se poate depune pe suprafaţa sa. Spre deosebire de materialul de construcţie, care se găseşte în mod normal în comerţ, acesta conţine aşchii de oţel şi particule de carbon. Acestea dau compoziţiei conductibilitatea electrică, care, deşi când este acţionată, topeşte apa îngheţată, nu produce riscuri asupra celui care atinge betonul.

Ideea aparţine inginerului Chris Tuan şi a stârnit deja interesul Administraţiei Aviaţiei Americane, care doreşte să utilizeze cimentul pentru a asfalta pistele aeroporturilor. "Spre surprinderea mea, autorităţile nu doresc să folosească produsul la construirea de autostrăzi. De fapt, se doreşte ca cimentul să fie folosit pentru asfaltarea piestelor aeroporturilor. Se consideră, astfel, că, prin încălzirea betonului, pistele vor fi curate în permanenţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista incidente legate de factorii meteorologici", a declarat inventatorul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-28

TAGURI: ciment, inghet, autostrazi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...