2018-12-13 09:42


Jaf inedit în SUA: S-a furat brațul lui Abraham Lincoln

 |  17:15
Jaf inedit în SUA: S-a furat brațul lui Abraham Lincoln

Deși polițiștii americani se laudă că au văzut multe în cariera lor, un jaf din Chicago i-a uimit complet. Hoții au furat mâna celui de-al 16-lea președinte al SUA, Abraham Lincoln.

Este vorba despre Muzeul din Kankakee, unde este expusă o sculptură din ipsos a președintelui american. De 20 de ani statuia lui Abraham Lincoln trona la loc de cinste în muzeul local. Așa că localnicii sunt foarte supărați de paguba suferită. Furtul a fost descoperit în perioada Crăciunului, dar poliția crede că sculptura nu a mai fost întreagă din jurul datei de 11 decembrie. Cert este că furtul s-a produs în cea mai plină lună a anului pentru Muzeul din Kankakee, scrie Reporterntv.ro.

Sculptura îi aparținea lui George Grey Barnard, un artist care și-a petrecut copilăria la Kankakee în perioada în care Abraham Lincoln a fost asasinat. Admirația sa pentru cel de-al 16-lea președinte este o temă recurentă în opera sa.  Sculptura sa este expusă într-o aripă a muzeului dedicată întregii sale opere. Este estimată la doar 5.000 de dolari, dar custozii susțin că este neprețuită dată fiind apartenența locală a artistului și a celebrului său model.

“Lincoln este o comoară locală pentru noi”, a declarat șeful Poliției din Kankakee, al cărui departament tratează cu maximă atenție acest furt. Pista oficială este cea a unei glume de foarte prost gust.

Nu este însă prima dată când în SUA se fură obiecte ce au de-a face cu Abraham Lincoln. Muzeul și Biblioteca prezidențială din Springfield a raportat de-a lungul anilor mai multe furturi. Au dispărut o serie de manuscrise și de cărți în original care au legătură directă sau indirectă cu Abraham Lincoln. Ba chiar în anii 1870 au existat și o serie de tentative de a fura chiar și trupul neînsuflețit al fostului președinte din mormântul în care a fost îngropat în Springfield.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-04

TAGURI: sua, chicago, sua, statuie, abraham lincoln
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...