2018-12-11 05:36


Jamie Oliver, victorie împotriva McDonald’s. Ce a descoperit bucătarul

 |  17:49
Jamie Oliver, victorie împotriva McDonald’s. Ce a descoperit bucătarul

Lovitură grea pentru celebrul lanț de restaurante de tip fast-food. Jamie Oliver a câștigat procesul împotriva McDonald’s reușind să demonstreze că produsele respective nu sunt comestibile.

Procesul nu a fost unul de tip juridic, ci moral, bucătarul reușind să creeze presiunea socială de care era nevoie pentru ca McDonald’s să elimine o substanță nocivă organismului uman din procesul de preparare a hamburgerilor. Ca urmare a acțiunilor lui Jamie Oliver, reprezentanții McDonald’s au anunțat că vor schimba rețeta și vor elimina hidroxidul de amoniu din procesul de preparare a hamburgerilor.

Bucătarul a demonstrat în cadrul mai multor emisiuni televizate și documentare felul nesănătos în care sunt gătite produsele McDonald’s și, cel mai important, faptul că lanțul de restaurante fast-food folosește hidroxid de amoniu pentru a transforma carnea stricată în hamburgeri ce par a fi comestibili. Conform bucătarului, carnea folosită de McDonald’s este din cel mai ieftin tip de carne destinat câinilor.

O altă inițiativă a celebrului chef a fost să demonstreze felul în care același lanț de restaurante prepară faimoasele Chicken McNuggets. Se pare că acestea sunt gătite din resturile dintr-un pui (grăsimea, pielea și organele interne), care sunt procesate și apoi prăjite, scrie Stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-07

GALERIE MEDIA


TAGURI: jamie oliver, mcdonalds, bucatar, cheeseburger, mcnuggets
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...