2019-02-16 20:33


Jurnalist german, reținut în urma protestelor

 |  18:03
Jurnalist german, reținut în urma protestelor

Printre persoanele reținute în urma incidentelor de stradă ce au avut loc noaptea trecută, se află și un jurnalist independent, cetățeanul german Christian Gesellmann, transmite ActiveWatch. Conform relatărilor celor apropiați lui, acesta a fost prins într-o ciocnire dintre jandarmi și protestatarii violenți, fiind lovit peste picioare și apoi urcat într-o dubă din cauză că ar fi refuzat să șteargă filmările de pe telefonul mobil.

Jurnalistul nu purta asupra lui niciun ecuson sau însemn vizibil care să îl poată identifica ca jurnalist, nici nu avea legitimație de presă. Organele de anchetă pot însă proba foarte ușor calitatea de jurnalist a lui Christian Gesellmann, accesând materialele online publicate de acesta.

ActiveWatch solicită Poliției eliberarea imediată a lui Christian Gesellmann și totodată încetarea practicilor abuzive prin care cetățenii sau jurnaliștii reținuți sunt obligați să șteargă sau să predea înregistrările video/audio sau fotografiile. Misiunea jurnaliștilor este de a informa publicul, orice intervenție de această natură echivalând cu un atac la libertatea presei.

În același timp, ActiveWatch face un apel la jurnaliști să poarte însemne distinctive în timpul protestelor de stradă (legitimații, ecusoane, veste) pentru a putea fi ușor identificați de forțele de ordine și a beneficia de drepturile și protecția profesională cuvenite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-02

TAGURI: jurnalist german, proteste, christian gesellmann
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SI A TRIMIS SOROS SLUGILE LA P
02 Feb 2017

ACTIVEWATCH ESTE ONG UL PE CARE SOROȘ IL FINANTEAZA DE ANI DE ZILE CU SUTE DE MII DE EURO, ASA CA SA NE LASE CU JURNALISTII ARESTATI. E DOAR O SLUGA A MILIARDARULUI, TRIMISA SA FACA DERANJ IN ROMANIA
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...