2018-10-15 20:11


Live-video pe Facebook. Deocamdată pe iPhone

 |  14:57
Live-video pe Facebook. Deocamdată pe iPhone

Transmisiile live pe iPhone, care pot fi realizate cu ajutorul unui buton din fereastra de „update status” a aplicaţiei de mobil (“Clip video în direct”, în interfaţa în limba română), au fost lansate pe Facebook.

La prima accesare a acestei facilităţi, Facebook solicită utilizatorului permisiunea de a folosi camera şi microfonul, după care cere un nume pentru transmisie şi selectarea celor care văd transmisia (Public/Prieteni/Doar eu/etc.). Conform anunţului oficial al companiei, transmisiile live, care au fost introduse experimental în decembrie, sunt disponibile pentru utilizatorii din SUA, dar Mediafax a testat această facilitate şi din România.

Transmisia este disponibilă nu numai pentru conturile personale, ci şi pentru persoane publice şi paginile verificate, iar live-ul va putea fi realizat în curând şi de pe dispozitivele cu Android. Comunicarea este unidirecţională (utilizatorul către platformă, spre deosebire de Skype sau Facetime, care creează o conversaţie), iar cei care văd transmisia pot reacţiona prin mesaje text.

Pentru a primi transmisiile live ale unui prieten sau ale unei pagini trebuie să vă abonaţi, ceea ce înseamnă că o transmisie neanunţată are, în momentul de faţă, doar câţiva spectatori. Facebook le sugerează doritorilor de live să anunţe transmisia înaintea acesteia, pentru un public mai mare. Clipul video transmis de Facebook este pătrat. Utilizatorii au opţiunea de a-l salva pe mobil după încheierea transmisiei. Platforma va începe în curând să ofere pe scară largă şi diversificarea butonului de “like”, anunţată anul trecut. Utilizatorii vor putea opta pentru alte şase tipuri de reacţie la postările altora: “angry”, “sad”, ‘wow”, “haha”, “yay” şi “love”.

Pe de altă parte, Facebook şi aplicaţia sa de editare foto Instagram au interzis publicitatea la arme pentru persoanele private. Noua decizie luată de Facebook vizează interzicerea tuturor tranzacţiilor cu arme realizate pe reţeaua de socializare şi Instagram de către persoane private. Anterior, compania condusă de Mark Zuckerberg avea o regulă prin care era interzisă vânzarea de arme în cazul persoanelor a căror identitate nu putea fi verificată. Toate companiile care au însă acest obiect de activitate vor putea în continuare să publice reclame la arme pe Facebook şi Instagram. Decizia Facebook vine la trei săptămâni după ce preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat o serie de măsuri menite să diminueze atacurile armate, printre acestea numărându-se şi restricţii în privinţa achiziţiei de arme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31

TAGURI: facebook, iphone, transmisii live, video in direct
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...