2017-01-24 19:34


„Locul deşeurilor nu este în casa ta! Trimite-le la plimbare!”. Peste o tonă de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, colectate în prima zi a campaniei, în sectorul 4 al Capitalei.

 |  18:26

Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), organizată de Primăria Sectorului 4 şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec,  demarată în data de 18 iunie a.c., a fost primită, încă din prima zi, cu maxim interes de către cetăţeni.

O demonstrează cantitatea colectată, respectiv 1.000 kg de echipamente electrice şi electrocasnice vechi sau defecte, ridicate de echipele mobile din gospodării sau aduse de cetăţeni direct la punctele fixe de colectare de pe raza sectorului 4.

Prima zonă de colectare vizată a fost Şoseaua Olteniţei - Str. Niţu Vasile şi Bdul Constantin Brâncoveanu însă cele mai multe apeluri au fost preluate din afara acesteia, cât şi de pe raza întregii Capitale, fapt ce demonstrează că serviciul este interesant pentru mulţi dintre bucureştenii care au solicitat informaţii.

„După modul în care s-a desfăşurat acţiunea în prima zi, suntem convinşi că derularea campaniei va fi de un real succes. În acest sens, contăm pe implicarea cetăţenilor, în a propaga informaţia mai departe, ştiut fiind că prin colectarea selectivă se elimină riscul ca anumite componente toxice - precum metale grele sau gaze periculoase - din aceste echipamente, să ajungă în aer, sol sau apă şi să polueze mediul. Totodată, printr-o reciclare corectă, se pot obţine materii prime secundare, protejând astfel resursele naturale. Ne gândim ca pe viitor, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, să realizăm un centru de colectare DEEE-uri, care să funcţioneze permanent, după un program accesibil populaţiei”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone,

Mii de locuitori ai sectorului 4 îşi doresc să depoziteze aceste deşeuri în locuri special amenajate, neavând posibilitatea de a le transporta. Prin intermediul acestei campanii, apelând de luni până vineri, între orele 10.00 şi 16.00, pe telefonul fix 021.232.71.82 şi de luni până sâmbătă, între orele 10.00 şi 16.00, la numărul de mobil 0744.33.99.36, cetăţenii şi-au anunţat intenţia de a depozita deşeurile şi a fost programată sosirea uneia dintre echipele mobile.

 

 

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIN ANTON
28 Iul 2011

O hotie cat se poate... Rorec, este condusa de Liviu Popeneciu, fost sef al Directiei de Securitate pe zona orientului mijlociu. Prieten cu Silvian Ionescu , sef pe Europa occidentala. James Bondurile romanesti, te ia durerea de cap. Rorec este cea mai mare asociatie strangatoare de bani din timbrul verde. Multi bani? Probabil, atat timp cat se pare ca ar fi disparut acum 2 ani mai mult de 6 milioane de euro. Popeneciu zice ca i-ar fi cheltuit pentru informare. Informarea cui? O haimana batrana si trista....
Random image