2018-12-15 13:33


Locurile unde a apărut Sfânta Fecioară Maria

 |  21:00
Locurile unde a apărut Sfânta Fecioară Maria

În fiecare an, pe 15 august, creştinii din întraga lume prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, ziua în care Preacurata Fecioară Maria s-a aşezat la dreapta Tatălui Ceresc.

Există cronici şi documente ale vremii care arată că, în ultimii 200 de ani, Fecioara Maria şi-a făcut apariţia în câteva locuri de pe glob, luate, apoi, cu asalt de zeci de milioane de credincioşi convinşi de miracol.

Pe 11 februarie 1858, Bernadette Soubirous, o fata de 14 ani, dintr-o familie de oameni sărmani care locuiau în Lourdes, o mica localitate la poalele munţilor Pirinei, aduna crengi uscate, împreună cu sora ei şi cu o prietenă. Pentru că suferea de astm, Bernadette a rămas puţin în urmă. Deodată, dintr-o peşteră, copila a auzit un vuiet. Când s-a uitat mai bine, în faţa ei se afla o femeie înaltă, îmbrăcată în alb şi încinsă la mijloc cu o panglică albastră. Părea un înger. Fata s-a speriat grozav. A căzut în genunchi şi a început să plângă. Apoi a rupt-o la fugă. Acasă, nu a spus nimănui ce a văzut. A doua zi, însă, iar a fost nevoită să meargă la cules de vreascuri. Timp de câteva zile ea s-a întâlnit cu îngerul care i-a cerut să se roage pentru păcătoşi şi să-i îndemne la pocăinţă. Până la urma, Bernadette i-a povestit parohului din sat tot ce i s-a întâmplat şi, astfel, toată suflarea a putut afla de miraculoasa apariţie. În timp, Fecioara de la Lourdes a săvârşit numeroase vindecări, primul caz fiind al unui bărbat care orbise. Localitatea a devenit celebră de atunci, în prezent existând aici peste 30 de hoteluri, un aeroport şi o biserică subterană în care încap 20.000 de credincioşi. În fiecare an, la Lourdes poposesc peste 5 milioane de pelerini. Interesant este că aici funcţionează un centru medical unde doctorii pot constata vindecările miraculoase.

Sfânta Maria de la Fatima l-a apărat pe Papa Ioan Paul al II-lea

Pe 13 mai 1917, fraţii Jachinta (7 ani) şi Francisco (11 ani) împreună cu verişoara lor, Lucia dos Santos (10 ani) din Fatima, Portugalia, erau cu oile la păscut. O furtună cumplită s-a iscat din senin, iar copiii, speriaţi, au început să se roage, rostind „rozariul”, o rugăciune către Preacurata. După ce un fulger a brăzdat cerul, deasupra unui stejar a apărut o femeie învăluită în lumină. Plutea. Purta rochie, jachetă şi o manta ţesută cu fire aurii. „E Sfânta Fecioară, ne apără de furtună!”, şi-au zis copiii, bucuroşi. Aceştia au revenit acolo, în fiecare lună, pe data de 13, sperând ca Maica Domnului va apărea din nou. După câtva timp, pe 13 octombrie, Sfânta Maria li s-a arătat din nou. Ea le-a promis micuţilor că va face o minune. Atunci, s-au adunat peste 70.000 de oameni. Nimeni n-a putut s-o vadă pe Fecioară, afară de cei trei copii. Era o zi ploioasă. A urmat „o minune”, descrisă de unul dintre martorii oculari: „Ploaia a încetat, norii s-au risipit şi Soarele a apărut ca un disc de argint. Dintr-o dată, a început să tremure. Lumina s-a făcut galbenă, verde, roşie, albastră şi violetă. Am rămas muţi de uimire când Soarele, roşu ca sângele, se precipita spre Pamânt ameninţând să ne zdrobească. Dar şi-a reluat locul pe cer. Fecioara făcuse o minune”.

În ziua în care se sărbătorea Fecioara de la Fatima, pe 13 mai 1981, teroristul Mehmet Ali deschidea focul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, în Piaţa San Pietro din Italia. Sfântul părinte a fost transportat de urgenţă la spital, fiind salvat în ultima clipă. Suveranul Pontif a cerut apoi ca glonţul extras din el să fie pus în coroana Fecioarei de la Fatima, fiind convins că Ea l-a scos din ghearele morţii.

Preacurata a apărut şi la Buşteni

Şi România a avut parte de numeorase apariţii ale Fecioarei. La Şeuca, în 1995, Maica Domnului i s-ar fi aratat Rozaliei Marian, o călugăriţă oarbă. De numele Sfintei Maria se leagă şi înălţarea Mănăstirii Caraiman, din Buşteni. În urmă cu mai mulţi ani, părintele Gherontie Puiu a avut o viziune a Preacuratei, în timp ce se afla pe un deal de la poalele muntelui. El spune că Fecioara a apărut ca o lumină printre crengile unui brad bătrân. Ea i-a cerut călugărului să ridice, chiar acolo, un sfânt lăcaş de închinăciune. Gherontie a căzut în genunchi, s-a închinat, apoi a promis că va face întocmai.

În câţiva ani, preotul a reuşit să construiască o mănăstire de o rară frumuseţe, ce poartă hramul Înălţarea Sfintei Cruci. Mii de turişti vin zilnic, fie iarnă, fie vară, şi se roagă la poalele bradului unde a apărut Preacurata. Se spune că cine crede cu adevărat în Sfânta Fecioară, ea îl va ajuta mereu şi îl va apăra de necazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-10

Mai multe imagini:
Locurile unde a apărut Sfânta Fecioară Maria
zoom
Locurile unde a apărut Sfânta Fecioară Maria
zoom
Locurile unde a apărut Sfânta Fecioară Maria
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...