2019-03-21 12:01


Măgarii şi vacile din ipsos „aduc” norocul în ogradă

 |  15:56
Măgarii şi vacile din ipsos „aduc” norocul în ogradă

Pentru a nu-i plictisi pe clienţi cu aceleaşi mutre mâhnite şi strâmbe ale piticilor din ipsos, „artiştii” de pe DN1 şi-au diversificat oferta, oferind publicului, pe lângă clasicele modele, şi animale din ipsos sau plastic.

Pitic de grădină cu celular…

La mare căutare sunt acum vacile, în mărime naturală, caii şi măgarii. Cei care cumpără aceste obiecte de împodobit grădina spun că nu-şi permit să achiziţioneze şi să le îngrijească pe cele vii, aşa că se mulţumesc cu… statui.

La început, piticul de grădină semăna a personaj de basm. În ograda dâmboviţeană însă, el a fost transformat uşor, după zona geografică şi imaginaţia fiecărui artist: unuia i s-a adăugat un costum popular românesc sau un frac. Altuia i s-a lipit un celular la ureche ori a fost îmbrăcat în blugi. Văzând că se cumpără aproape orice, în orice poziţie, meşterii de pitici s-au pus pe treabă. Aşa au apărut şi vacile de grădină, căruţele, oile, crocodilii, spiriduşii-bucătari, măgarii, caii, ciorile, îngeraşii care fac pipi în sus, broaştele ţestoase, sirenele, căţeii, pisicile, şoimii, cocoşii, leii, dragonii şi sirenele.

Nu are oricine un măgar în curte!

Alţii, gândindu-se probabil la cetăţenii credincioşi, s-au apucat să-l modeleze din ghips pe însuşi Iisus Hristos, în mărime naturală. Să-l aibă omul în curte la ananghie. O firmă din Afumaţi vinde un Mântuitor de grădină, dar şi un cap de mort cu un cuţit înfipt în el, o Statuie a Libertăţii, o Albă-ca-Zăpada şi un Moş Crăciun, urât ca naiba. Ultima modă: reproducerile după personajele din desene animate. În locul Morocănosului au apărut acum: Shrek, Măgarul (Donkey) şi Fiona. „În afară de personajele de desene animate au mare succes măgarii de grădină, este de părere nea Jean, un întreprinzător de pe DN1. Sunt la mare căutare, cică poartă noroc în casă şi te feresc de necazuri. Eu ştiam că elefanţii, dar la noi nu trăiesc, aşa că ne-am adaptat cererii. Facem măgari, dar să fie cât mai frumoşi la figură, să placă tuturor. Un măgar la casa omului e ceva inedit, nu are oricine aşa ceva! La mine au venit să cumpere VIP-urile din Bucureşti, cântăreţi, manelişti, oamenii cu bani. Cu toţii au fost mulţumiţi de măgari. Dar am vândut bine şi văcuţe. Sunt pitoreşti şi alungă stresul, aşa mi-a spus un doctor care a cumpărat 4. Nu ştiu ce a făcut cu ele, le-o fi pus în cabinet?”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31

Mai multe imagini:
Măgarii şi vacile din ipsos „aduc” norocul în ogradă
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SUSANA
21 Ian 2012

mi-as dori mult sa am un puiut de magarus sa-l cresc cu dragdaca cineva i-mi poate oferi @
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...