2018-12-18 17:35


Mama cu 300 de căței...

 |  21:00
Mama cu 300 de căței...

La capătul cartierului Giuleşti, pe strada Drumul Săbăreni 131-137 funcţionează de mai mulți ani un adăpost pentru câinii fără stăpân, aparţinând Fundaţiei „Daisy Hope”. Peste 300 de căţei de toate culorile, sterilizaţi, vaccinaţi, cu carnete de sănătate, aşteaptă să fie adoptaţi de către un iubitor al animalelor.

Un „om” i-a zdrobit lăbuța cu o rangă

Suflete nevinovate, și-ar dori să aibă un stăpân. Visează la un om bun. Cu toții latră, bucuroşi de oaspeţi: „Ham-Ham-Ham”. Facem cunoştinţă. Fiecare are câte un nume şi o poveste. Unul pufos, roşcat şi fără o lăbuţă se numeşte Pufi. A rămas ciung, pentru că un „om” i-a zdrobit laba cu o rangă. De ce? Îl deranja că lătra... Medicii nu au mai putut să-i salveze lăbuța. I-au amputat-o.

Jupi, adică Jupuita, nu mai are piele pe spinare, dar e veselă. A suferit mult de pe urma creaturilor bipede. Dar e o fire iertătoare și optimistă! Puşa, Roza, Miţi, Corina, Fetiţa, Lady, Sandy, Sara şi Bambucha se gudură pe lângă noi. Rică, Moşu-Cocoşu şi Lache hămăie în cor, de parcă ar râde.

Unii dintre ei au o tristeţe de plumb în ochi. Când te privesc, ţi se strânge sufletul. „Ei au fost scoşi recent de la ecarisaj şi sunt foarte şocaţi, spune Aura Marataş, preşedinta fundaţiei. O doamnă mi-a adus un Dalmaţian şi un Rotweiller, luați tot de la hingheri. Erau slabi-slabi, abia se ţineau pe picioare. Rotweillerul a murit. N-a rezistat. Mă doare când pierd un câine. Îi iubesc extrem de mult, sunt ca o mamă pentru ei.”

Cei care lucrează la „Daisy Hope“ o fac din dragoste faţă de animale

Fundaţia „Daisy Hope“ şi-a început activitatea în martie 2001, când autorităţile au luat decizia de exterminare a câinilor de pe străzi. „Am dorit să salvăm câteva suflete nevinovate, explică Aura Marataş. Aşa că am închiriat un teren de 2.000 mp în Bucureşti, unde, cu fonduri personale, am început construirea adăpostului. De la zero! Misiunea noastră este aceea de a demonstra că se poate face ceva, pe cale umană, pentru ca aceste animale să fie salvate. Până acum am reuşit să dăm spre adopţie mai mulţi căţei, semn că mai există oameni cu suflet în România.”

Fundaţia „Daisy Hope“ încearcă să informeze corect oamenii despre importanţa sterilizării căţeilor, ca mijloc unic de oprire a suprapopulării, şi derulează campanii de sensibilizare a opiniei publice. „Ne descurcăm cum putem. Toţi cei care lucrează la fundaţie o fac voluntar, din dragoste faţă de animale, iar o echipă de medici veterinari inimoși controlează în permanenţă căţeii de aici”, a mai spus Aura Marataș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13

Mai multe imagini:
Mama cu 300 de căței...
zoom
Mama cu 300 de căței...
zoom
Mama cu 300 de căței...
zoom

Mama cu 300 de căței...
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...