2019-03-22 02:22


Marea Britanie. Liber la manipularea embrionilor umani

 |  16:48
Marea Britanie. Liber la manipularea embrionilor umani

Oameni de știință au fost autorizați să manipuleze, pentru prima oară în Marea Britanie, embrioni umani pentru cercetare, a anunțat luni Autoritatea britanică pentru fertilizare umană și embriologie (HFEA).

Autorizarea se referă la utilizarea metodei Crispr-Cas9, care permite țintirea genelor slabe din ADN pentru a le neutraliza mai precis. Este vorba de una dintre primele autorizații de manipulare a embrionilor umani, scrie gerpres. "Am aprobat cererea doctorului Kathy Niakan de la Institutul Francis Crick (din Londra) de adăugare a posibilității manipulării embrionilor (umani) la autorizația sa de cercetare", a anunțat HFEA.

Cererea a fost depusă în luna septembrie și viza studierea genelor implicate în dezvoltarea celulelor care urmează să formeze placenta, în încercarea de a afla de ce unele femei suferă avorturi spontane.

Modificarea genetică a embrionilor în scopuri terapeutice este interzisă în Marea Britanie, fiind însă permisă din 2009 în cercetare, una dintre condiții fiind ca embrionii să fie distruși în maxim două săptămâni. Este însă prima oară că s-a formulat o asemenea cerere, a precizat în luna septembrie HFEA, care a confirmat luni interzicerea utilizării embrionilor pentru a fi transplantați la femei.

În aprilie 2015, cercetători chinezi au anunțat că au reușit să modifice la mai mulți embrioni o genă slabă, responsabilă de o boală a sângelui potențial mortală, premieră care a declanșat imediat îngrijorare și îndoieli etice. Chiar cercetătorii chinezi au afirmat că au avut "mari dificultăți", adăugând că lucrările lor "arată necesitatea urgentă de îmbunătățire a acestei tehnici pentru aplicații medicale".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-01

TAGURI: marea britanie, liber, manipulare, embrioni umani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ENGLEZOII ășTIA
05 Feb 2016

sunt deja PA! Au alunecat în absurd...au ajuns o nație degenerată.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...