2018-12-17 09:45


Mariana Nicolesco, prezenta la Paris, la ceremonia de aniversare a 70 de ani ai UNESCO

 |  14:54
Mariana Nicolesco, prezenta la Paris, la ceremonia de aniversare a 70 de ani ai UNESCO

Mariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris marcând cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

La ceremonie a luat cuvântul Directorul General UNESCO, Irina Bokova şi Secretarul General ONU, Ban Ki-moon care, - subliniind vocaţia UNESCO - a făcut un apel emoţionant la solidaritatea umană, amintind că în urma ravagiilor războiului din ţara sa natală, Coreea, în anii ‘50, în lipsa şcolilor, distruse, copiii - printre care el însuşi - învăţau sub cerul liber. Iar manualele erau toate oferite de UNESCO.

“Fără acea misiune salvatoare n-aş fi fost astăzi în faţa Domniilor Voastre”, a precizat el.

La iniţiativa Directorului General Irina Bokova manifestările Darclée create de Mariana Nicolesco au dobândit Înaltul Patronaj UNESCO, în semn de recunoaştere a contribuţiei acestora la patrimoniul mondial al culturii.

Ediţia jubiliară 2015 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de la crearea marilor evenimente dedicate legendarei soprane şi gloriei artei cântului - la care din 1995 încoace au luat parte peste 2200 de tinere talente din 47 de ţări - are loc între 28 iulie şi 9 august.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: mariana, nicolesco, paris, unesco, ceremonie, aniversare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...