2017-01-18 22:54

SPECIAL


Marile conspiraţii din istorie

 |  18:36
Marile conspiraţii din istorie
În ultimii o sută de ani au răsărit sute de conspiraţii legate deevenimente ce nu au putut fi explicate în totalitate. Urmează trei dintre celemai cunoscute dintre acestea

Guvernele ascund adevărul:extratereştrii există

Totul a început înnoaptea de 24 februarie 1942, când numeroşi martori oculari au afirmat că au văzutmai multe obiecte zburătoare neidentificate pe cerul Los Angeles-ului, OZN-uriasupra cărora artileria antiaeriană americană ar fi deschis focul. Precum încazul asasinării lui Kennedy, oficialii americani nu au dat o explicaţie satisfăcătoareopiniei publice - trebuie avut în vedere că numărul californienilor carepretind că au văzut OZN-urile se ridică la câteva mii, dar şi faptul cătrecuseră nici trei luni de când America intrase în cel de-al Doilea RăzboiMondial, după atacul de la Pearl Harbor, iar americanii intraseră în fibrilaţiapsihologică a războiului. Cinci ani mai târziu, pe 7 iulie 1947, avea loccelebrul incident Roswell. Atunci, armata americană ar fi recuperat epava unuiOZN care s-ar fi prăbuşit lângă orăşelul Roswell din New Mexico. Şi în acestcaz, un număr impresionant de persoane - peste 100 - afirmă că ar fi văzut fieOZN-ul, fie epava acestuia. Mai mult, conspiraţioniştii speculează căamericanii ar fi recuperat cadavrul unui extraterestru (sau chiar unextraterestru în viaţă). Explicaţia oficială - cum că s-ar fi prăbuşit un balonmeteorologic - nu a mulţumit, din nou, pe nimeni. De atunci, numărul celor careafirmă că au văzut OZN-uri a explodat, iureşul dezvăluirilor, controverselor şicercetărilor ştiinţifice şi pseudoştiintifice devenindun fenomen în masă, la scară planetară. Psihologii afirmă chiar că în cazulufologiei avem de-a face cu o primă şi adevărata mitologie modernă, inventatăîn secolul XX.

Lumea este condusă deconjuraţii secrete: masoni, illuminaţi

O organizaţie secretăcu origini obscure, care se pierd în negura istoriei (studiindu-i o parte asimbolisticii, unii cercetători sugerează că ar fi o recrudescenţă a medievaluluiOrdinul al Cavalerilor Templieri; alţii merg mai departe şi afirmă că MotorulPrim al organizaţiei s-ar situa undeva în Egiptul Antic), Masoneria a răsăritspre sfârşitul secolului XVI, începutul secolului XVII. De atunci, organizaţias-a menţinut într-un discutabil (semi)anonimat şi s-a implicat din ce în ce maiactiv în viaţa publică. Se pare că, încă din secolul XVIII, în ceea ce priveşteordinea mondială, scopul secret al Masoneriei este crearea unei societăţi bazatepe idealurile libertăţii, egalităţii, fraternităţii, separării Bisericii deStat şi al toleranţei religioase. În acest sens, masonii au luat parte activ lanumeroasele revoluţii din secolele XVIII şi XIX, care au zguduit lumea din rădăcinişi au făcut trecerea ireversibilă de la societăţile organizate medievale lacele moderne. Numărul lor a crescut constant - conform ultimelor estimări, înprezent, în lume sunt în jur de 5 milioane de masoni -, iar Masoneria a strânsîn interiorul ei elite politice, religioase şi artistice, astfel încât, dacă oprivim din perspectiva sociologiei politice şi o identificăm cu un enorm şiplanetar grup de interese, supoziţia conspiraţioniştilor,cum că masonii ar conduce lumea (sau, mai degrabă, o parte a ei), capătă iz deadevăr. Iluminaţii ar fi (în unele dintre ipoteze) crema elitei masonice, iarscopul acestora este mult mai obscur.

Tsunamiul din 2004 afost provocat de o bombă

Cu cele 229.866 demorţi pe care le-a provocat, tsunamiul care a lovit Oceanul Indian pe 26decembrie 2004, din perspectiva numărului uriaş de victime pe care le-a produs,se afla pe locul 7 în topul celor mai mari dezastre naturale din toatetimpurile şi pe locul 2 în topul celor mai sângeroase cutremure. Însă, dacă nueste vorba despre un dezastru natural, ci de un genocid care a fost iniţiatintenţionat, cu ajutorul unei aşa-numite bombe-tsunami, o armă nucleară care afost detonată într-o poziţie strategică din adâncul oceanului? Conspiraţioniştiiafirmă că tehnologia capabilă să provoace o tragedie de asemenea proporţii estecel puţin fezabilă, din moment ce o seamă de cercetări în acest domeniu au fostconduse încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, experimente cubombe-tsunami realizându-se în 1944 şi 1945 în Noua Zeelandă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image