2017-01-23 22:57


Medicii de familie au cerut în instanţă suspendarea hotărârii privind informatizarea cabinetelor

 |  17:22
Medicii de familie au cerut în instanţă suspendarea hotărârii privind informatizarea cabinetelor
Mediciide familie au cerut în instanţă suspendarea hotărârii de guvern ce vizeazăaspecte privind informatizarea cabinetelor medicilor de familie, a anunţat,ieri, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. RodicaTănăsescu.

Eisunt nemulţumiţi, în primul rând, de faptul că aplicarea hotărârii îi va obligala cheltuieli mari, în condiţiile în care bugetul alocatmedicilor defamiliepentru 2011 este oricum nesatisfăcător, în opinia lor.

"Amcerut suspendarea acestor acte care prevăd achiziţionarea a două sisteme deinternet în bandă largă 3G de către medicii de familie, achiziţionarea decititoare şi inscripţionare de card", aspus Tănăsescu.

Mediciide familie îl contrazic pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate(CNAS), Laurenţiu Duţă, potrivit căruia un cititor de carduri ar costa 100 deeuro, iar o conexiune la internet, doaropteuro."Costurile sunt mult mai mari. Ar fi bine dacă ar costranumai opt euro, dar probabil că încurcă suma cu cea pe care o plăteşte domniasa acasă la internet. Zona cea mai afectată de aceste costuri ar fi cearurală", a mai spusTănăsescu.

Larândul său, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor deFamilie, Doina Mihăilă,a precizat că medicii defamilienu-şipot asuma achiziţionarea unor astfel de sisteme, pentru că ulterior ar putea fiacuzaţi deautorităţică nuau cumpărat ceea ce trebuia."Aceste echipamente trebuieachiziţionatede Casa Naţională deAsigurări de Sănătate,care să-şi asume partea tehnică, precum şibunafuncţionare a sistemului", aadăugat Mihăilă.

PreşedinteleCNASa declarat,săptămâna trecută,că informatizareacabinetelor nu va scoate bani mulţi din buzunarele medicilor de familie."Un alt lucru de care se plâng medicii de familie este legat deinformatizare, cu toate că un cititor de carduri costă 100 de euro şi poate fifolosit mai mulţi ani, iar o legătură la internet costă doar opt euro pelună", a explicat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image