2017-01-17 07:01

SPECIAL


Medicii de familie vor avea acces gratuit la perfecţionare online acreditată EMC

 |  17:20
Medicii de familie vor avea acces gratuit la perfecţionare  online acreditată EMC

SocietateaNaţională de Medicina Familiei (SNMF) a lansat portalul www.formaremedicala.roprin intermediul căruia medicii de familie pot obţine credite EMC într-un modinteractiv şi se pot perfecţiona profesional gratuit în diverse arii depatologie.

Portalul www.formaremedicala.ro este primul instrument deînvăţare online lansat de SNMF şi dedicat dezvoltării profesionale a celoraproximativ 11.800 de medici de familie din ţară. Platforma le oferă acestora,printr-o simplă conectare la internet, acces gratuit la cursuri interactive şiinformaţii special concepute pentru ei, prin care medicii de familie îşi vorputea creşte competenţele profesionale în arii de patologie variate, obţinândîn acelaşi timp puncte EMC.

Acest instrument de e-learning este o metodă nouă şimodernă de învăţare, folosită cu succes la nivel internaţional, ce vine încompletarea instrumentelor tradiţionale avute la îndemână până acum de mediciide familie din România - participarea la conferinţe, seminarii, studiultratatelor specifice, publicarea de articole în reviste de specialitate, susţinereaexamenelor de grad profesional, abonarea la reviste de specialitate.

Obiectivul finalal portalului este acela de a sprijini medicii de familie în efortul lor de aoferi pacienţilor îngrijire de cea mai bună calitate, bazată pe informaţiibogate şi de mare actualitate în domeniul medical.

“Lansăm www.formaremedicala.ro, acest portal online deeducaţie dedicat medicilor de familie, pentru a oferi un instrument util şigratuit care să ajute la creşterea reală a rolului şi implicării medicilor defamilie în sistemul de sănătate. Considerăm că prin lărgirea competenţeloracestora în diferite arii de patologie şi prin asigurarea, în acest fel, a uneifoarte bune colaborări între medicii de familie şi cei de alte specialităţi sepot obţine beneficii semnificative în îngrijirea pacienţilor din România.www.formaremedicala.ro este răspunsul venit atât la această nevoie, cât şi lainteresul ridicat al medicilor de familie din România faţă de noile metode deînvăţare online”, a declarat dr. Rodica Tănăsescu, preşedinte SNMF.

Potrivit rezultatelor celui mai recent studiu realizatsub egida SNMF, 2 din 3 medicide familie din România au declarat că doresc să se perfecţioneze profesionalprin intermediul unor cursuri livrate online. Printre avantajele acestui mod deînvăţare, se numără, conform respondenţilor, şi posibilitatea de a accesainformaţiile dorite indiferent de judeţul sau de zona în care locuiesc în ţară,fie că locuiesc într-un oraş mare sau în zona rurală.

Studiul a fost realizat sub egida SNMF în perioadanoiembrie 2010-februarie 2011 pe un eşantion de aproximativ 350 de medici defamilie din Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image