2018-07-18 21:37


METEOR DISNEYLAND. Oraşul Celiabinsk face planuri pentru turişti

 |  14:46
METEOR DISNEYLAND. Oraşul Celiabinsk face planuri pentru turişti

Autorităţile din Celiabinsk, oraşul lovit în urmă cu două săptămâni de bucăţi din meteoritul care a explodat deasupra Munţilor Urali, vrea să atragă în zonă cât mai mulţi turişti. Înregistrată de numeroase camere video de bord ale conducătorilor auto, ploaia de meteoriţi a fost vizionată pe internet de milioane de persoane din întreaga lume, oferind o oportunitate unică de promovare turistică, potrivit Bloomberg citat de Mediafax.

 “Cosmosul ne-a trimis un cadou şi trebuie să profităm de el”, a declarat Natalia Gritsai, şefa autorităţii turistice din regiune, într-un interviu acordat Bloomberg în drum spre Lacul Chebarkul, unde au fost găsite cele mai mari bucăţi de meteorit. Autorităţile din regiune s-au întâlnit pentru a discuta despre o nouă strategie de dezvoltare economică, mizând în bună măsură pe potenţialul turistic. "Avem nevoie de propriul Turn Eiffel sau Statuia Libertăţii", a spus ea.

Aqua-parc cosmic

Propunerile vehiculate la şedinţa oficialităţilor locale în vederea promovării turistice au variat de la organizarea unui "festival cosmic" anual cu muzică şi artificii la construirea unei "piramide plutitoare" pe lac. Un oficial a propus construirea unui "Meteor Disneyland" care să recreeze evenimentele din 15 februarie. O altă idee a fost realizarea unui "aqua-parc cosmic". Un alt participant la reuniune a propus zugrăvirea cu panorame cosmice a clădirilor din Celiabinsk care datează din era sovietică.

Scufundări după meteorit

Cele mai detaliate planuri au venit din partea primarului Celiabinsk, Andrei Orlov, care a recomandat continuarea discuţiilor la intervale regulate, într-un ritm cât mai intens, "pentru a menţine în viaţă ideea turistică".  Orlov vrea să construiască, după topirea gheţii, un centru de scufundări la Cebarkul unde turiştii să poată căuta bucăţi de meteorit.

“Hello” şi “Okay”

"Primul lucru de care avem nevoie aici sunt indicatoare rutiere în rusă şi engleză şi poliţişti care să poată spune «hello» şi «okay». Nu vrem să fie ca la piramidele de lângă Cairo, unde turiştii stau o oră, ţipă «Aladdin, arată-te» şi pleacă", a comentat edilul.

Meteoritul, cu un diametru de 17 metri şi o greutate de peste 10.000 de tone la intrarea în atmosferă, a explodat deasupra Munţilor Ural cu forţa a 33 de bombe de la Hiroshima, potrivit datelor NASA. Incidentul a fost cel mai violent contact cu un meteorit din ultimul secol, provocând pagube materiale semnificative în Celiabinsk, capitala regiunii. Incidentul a lăsat în urmă peste 1.400 de răniţi, iar 4.000 de imobile au fost avariate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-06

TAGURI: celia binsk, ural, meteorit, Turnul Eiffel, Statuia Libertăţii, Meteor Disneyland, aqua-parc, cosmic, bombe, Hiroshima

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova