2017-01-24 01:02


Metodă revoluţionară de diagnosticare a Alzheimerului

 |  16:07
Metodă revoluţionară de diagnosticare a Alzheimerului

Metoda carediagnostichează într-o zi Alzheimerul a fost dezvoltată de cercetătorii de laCentrul de Cercetare Biomedicală pentru Sănătate Mintală de la SpitalulMaudsley şi cei de la Colegiul Regal din Londra, iar dacă într-un an îşi va dovedi eficienţa va fi impusă în toatespitalele din Marea Britanie.

Metodaconstă în scanarea creierului cu un aparat de rezonanţă magnetică, nimicneobişnuit până aici. Dar imaginea obţinută este comparată cu cele ale altorsuferinzi de Alzheimer, diagnosticaţi deja, şi în 24 de ore verdictul este dat:cel scanat are sau nu Alzheimer. Acest lucru este foarte important, întrucâtrutina în diagnosticarea Alzheimerului spune aşa: suspectului i se fac teste dememorie, iar apoi este rugat să se întoarcă la spital după încă şase lunipentru a vedea dacă între timp creierul s-a mai degradat. Astfel,diagnosticarea este încetinită, dându-i răgaz bolii să facă şi mai multeravagii.Însă noua metodă, care are o eficienţă de 85%, dă diagnosticul într-o singurăzi, permiţând medicilor să ia de la bun început măsurile cuvenite, scriedailymail.co.uk. Pe de altă parte, informează Agerpres, oamenii de ştiinţă aureuşit, pentru prima oară, să transforme celule stem într-un tip bine definitde neuroni, implicaţi în memorie şi distruşi în boala Alzheimer. După şase anide cercetări, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Chicago areuşit să creeze în laborator neuroni colinergici pornind de la celule stemderivate din piele, scrie site-ul maxisciences.com.

Tocmaidistrugerea acestui stoc redus de celule produce pierderea capacităţilor dememorie la bolnavii de Alzheimer. Prin recrearea acestor neuroni în laborator,cercetătorii au sperat să descopere un mijloc de prevenire a distrugerii şichiar să reuşească să grefeze celule noi. Obiectivele par realizabile, deoareceneuronii cultivaţi în laborator au funcţionat normal când au fost transplantaţiîn hipocampul unor şoareci.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-29



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image