2018-12-19 18:32


Microsoft renunță la mai multe versiuni ale Internet Explorer

 |  19:30
Microsoft renunță la mai multe versiuni ale Internet Explorer

Microsoft pregătește retragerea motorului de căutare Internet Explorer. Compania va renunța la versiunile 8, 9 si 10 ale programului de navigare online Internet Explorer începând de săptamâna viitoare.

Miscarea va afecta 20% dintre browserele de Internet, cred specialistii NetMarketShare. Unele exceptii se vor face pentru computerele pe care ruleaza versiuni mai vechi ale programului Windows, dar in rest actualizari de securitate se vor face numai pentru ultima versiune, IE 11.

Analistii din domeniu considera ca, in curand, gigantul IT se va desparti definitiv de Internet Explorer si va ramane doar cu nou-lansatul Edge, potrivit CNN Money.

Computerele pe care mai ruleaza programele Windows 7, 8.1 si 10 vor beneficia de sprijin tehnic numai pentru versiunea 11 a Internet Explorer, deschiderea versiunilor precedente ale browserului fiind insotita de riscuri de securitate, de pe 12 ianuarie, de la malware pana la atacuri cibernetice, avertizeaza Microsoft.

O exceptie va fi facuta pentru computerele pe care se afla instalat programul Windows Vista si pe niste servere de companie, care vor beneficia in continuare de asistenta tehnica pentru versiunea Internet Explorer 9.

Reprezentantii Microsoft au anuntat ca vor incepe sa reduca sprijinul tehnic pentru vechiul browser inca din 2014. Odata cu lansarea programului Windows 10, Microsoft a introdus si posibilul inlocuitor al Internet Explorer, browserul Edge, mult mai performant fata de IE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07

TAGURI: microsoft, internet explorer, versiuni microsoft, edge
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...