2018-12-18 22:03


Muşchi ecologic şi comunicativ

 |  21:00
Muşchi ecologic şi comunicativ

Arată bestial.  Un mini mare portstindard al drapelului englez, imposibil de confundat sau de neobservat în trafic. Este cadoul ideal pentru un adolescent care vrea să iasă în evidenţă în gaşcă sau pentru un fan al echipelor engleze de fotbal. Mă uitam la MINI Cooper Countryman SD 4All şi mă gândeam cum un simbol al Angliei a reuşit cel mai bine după ce a fost făcut de germani. Ce-i drept, preţul lui ajunge la 44.000 de euro într-o variantă full-option.

Am testat câteva zile un MINI Countryman cu oglinzile retrovizoare, prizele laterale de aer, spatele oglinzii interioare şi plafonul tapetate cu steagul britanic. Am fost oprit de trei ori în trafic de oameni curioşi să afle cât costă, ce putere are şi cum merge. M-am simţit cool. Am observat cum copiii se uită la maşină ca la o jucărie din vitrină, înaintea Crăciunului. Dar, dincolo de aspect, sub haina lui Mini stă o întreagă tehnologie BMW. Un motor diesel de 143 de cai-putere  care dezvoltă un cuplu de 305 Nm la turaţii cuprinse între 1.750 şi  2.700 de rot./min. Puterea maximă este atinsă la 4.000 de rotaţii. Forţa motrice este transmisă la cele patru roţi motoare prin intermediul unei cutii automate şi al unui diferenţial electrohidraulic. Distribuţia puterii  între puntea faţă şi cea de pe spate se face automat, în funcţie de carosabil, viteză, viraje etc.  Micul gigant de 1.320 kg, este propulsat până la 100 km/hîn doar 9,8 secunde. Consumul mixt anunţat de producător este de 4,6 litri la 100 km. Computerul de bord a indicat un consum de 6,1 litri, în reprize de acceleraţie sport. Cutia de viteze setată pe această opţiune schimbă treptele de viteză dincolo de 4.000 de rotaţii pe minut, peste valoarea la care se atinge cuplul sau viteza maximă, semn că modul de schimbare a treptelor se potriveşte mai bine unui motor pe benzină.

Internet oriunde

Mini Cooper Countyman SD 4All poate fi echipat opţional, pentru 261 de euro cu TVA, cu MINI Connected. Gadgetul permite maşinii să comunice cu un iPhone 4. Odată cu această legătură, Mini capătă internet putând afişa pe computerul de bord ultimele ştiri, mesajele de pe Facebook şi Twitter. Prin intermediul legăturii wireless se pot accesa posturile radio pe web, dar şi programe de tipul Dynamic Music, Mission Control sau MINI Analyzer. Acesta îţi arată cât de economic conduci, cât de mult foloseşti frâna sau acceleraţia. Un scor bun înseamnă o emisie cât mai redusă de carbon. Dynamic Music îţi permite să compui în ritmul tău de condus. O melodie presetată la alegere îşi schimbă ritmul în care accelerezi, frânezi sau abordezi virajele. Între timp, poţi afla unde eşti pe monitorul pe care se afişează  traseul în sistem 2 sau 3 D. Mai trebuie adăugat că interiorul retro este compus din materiale bune, scaunele acoperite cu piele şi încălzite, dar şi multitudinea de airbaguri sau de sistem de siguranţă pasive sau active transformă Mini Cooper Countryman SD 4All. Preţul de bază al modelului pleacă de la 26.000 de euro şi poate ajunge la 44.200 de euro cu TVA, în cazul versiunii testate de mine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-17

Mai multe imagini:
Muşchi ecologic şi comunicativ
zoom

TAGURI: mini, Countryman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...