2017-01-24 03:11


Ministerul Mediului vrea un sistem unic pentru deşeuri în Capitală şi în Ilfov

 |  19:40
Ministerul Mediului vrea un sistem unic pentru deşeuri în Capitală şi în Ilfov

Ministrul mediului,Laszlo Borbely, a discutat cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu prefectulMihai Atănăsoaei, cu prefectul de Ilfov, Valentin Delcea şi cu primarii de sectordespre implementarea unui sistem integrat de management al deşeurilor înBucureşti şi în judeţul Ilfov. Proiectul, intitulat „Sistemulde Management Integrat al Deşeurilor - Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov”,va fi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, valoarea acestuiafiind estimată la 270 de milioane de euro, din care aproximativ jumătatereprezintă finanţare din fonduri europene.

Borbely,primarii şi prefecţii din Bucureşti şi din judeţul Ilfov au stabilit căgestionarea deşeurilor din această zonă trebuie realizată în comun, printr-unsingur plan de investiţii pe termen lung (master plan), iar operatorii desalubritate trebuie să îl respecte şi să folosească toată infrastructura pusăla dispoziţie. Ministrul mediului a cerut finalizarea proiectului, realizareaplanului de acţiune cu date calendaristice reale, punctul de vedere alAsociaţiei de Dezvoltare Intercomunală Ilfov privind dezvoltarea proiectului,precum şi o analiză privind numărul şi amplasamentul deponeurilor şi a gropilorecologice existente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
16 Feb 2011

O idee buna,desigur!Dar ce sa faci in Bucuresti unde exista la fiecare sector cate o firma de salubrizare?Mult mai simplu ar fi fost daca Oprescu si Primaria Generala,ar fi avut atributii la acest capitol!
Random image