2017-01-19 23:20

SPECIAL


Mistreţii dau buzna în oraşe

 |  15:15
Mistreţii dau buzna în oraşe

Din cauza lipsei de hrană, din ce în ce mai multe animale sălbatice îşi fac apariţia în cartierele situate la marginea localităţilor. De acest fenomen pare să nu fie lipsit nici Bucureştiul. Un porc mistreţ de peste 200 de kilograme a apărut din senin, în sectorul 1 al Capitalei, nu departe de noua Ambasadă a SUA.

În seara de 27 decembrie, în jurul orei 20.30, în timp ce circulau cu maşina dinspre DN1, pe Bdul Privighetorilor

câţiva bucureşteni au întâlnit un porc mistreţ. „Animalul a ţâşnit din Pădurea Băneasa, a traversat în fugă prin faţa noastră şi s-a dus spre noul cartier de blocuri din apropierea ambasadei, ne-a declarat unul dintre martori. Era imens, să tot fi avut vreo 200 de kilograme. Mi-a fost frică să nu-l lovesc, aveam viteza cam mare pentru că mă fugărea o maşină din spate, şoferul îmi făcea fleşuri cu farurile. Noroc că am frânat la timp şi n-am lovit animalul, dar m-am speriat grozav.

Mai există oameni care fac jogging sau îşi plimbă căţeii pe lângă pădure. Eu nu ştiu ce aş face dacă m-aş întâlni cu el, faţă în faţă.” Cei care au văzut porcul mistreţ au sunat la 112 şi au anunţat imediat evenimentul. Poliţiştii i-au asigurat că vor trimite un echipaj care va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situaţie.

Au fugărit mistreţii cu tractoarele şi i-au strivit

Cu câteva zile înainte de Crăciun, mai mulţi muncitori de la Autostrada Cernavodă-Medgidia au dat dovadă de o cruzime fără margini omorând cu ajutorul unui excavator câţiva porci mistreţi. Potrivit Neptun TV, această formă de braconaj este nemaintâlnită. Lucrătorii au fugărit animalele cu utilajele grele şi le-au forţat să coboare într-o râpă, după care le-au strivit cu tractoarele. Mistreţii ucişi au fost descoperiţi de membrii asociaţiei de vânătoare Egreta, care gestionează perimetrul respectiv. Autorităţile care au investigat barbaria cred că cel mai probabil mistreţii au fost omorâţi, iar carnea lor urma să fie vândută pe piaţa neagră. Cei care au comis această faptă abominabilă sunt pasibili de o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Femelele, periculoase când au pui

Conform DEX, mistreţul este un mamifer din familia suidelor, cu corpul masiv, având până la 1,5 metri lungime şi 1 metru înălţime şi circa 200 kg  greutate. Are părul foarte aspru şi este de culoare sură-neagră. Trăieşte în pădurile din Europa, Asia şi Nordul Africii, iar în ţara noastră este răspândit în pădurile de şes, deal şi munte. Mai rar în stufării. El este strămoşul porcului domestic. Se spune că nu este agresiv, în sensul că nu el atacă primul, însă atunci când se simte ameninţat, desfăşoară gesturi care îndepărtează adversarul: îşi zbârleşte coama şi adoptă poziţia de atac cu râtul ameninţător şi privirea fixă în ochii celuilalt. De obicei, atacă repede şi curajos. Ca şi la urşi, cele mai periculoase sunt femelele, în special dacă trebuie să-şi apere puii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: mistreti, mistreti ucisi, mistreti Padurea BaneasaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri