2017-01-17 19:42

SPECIAL


Mizerie şi mirosuri pestilenţiale în cel mai mare parc al Capitalei

 |  19:30
Mizerie şi mirosuri pestilenţiale în cel mai mare parc al Capitalei

Cu toate cănerăbdarea bucureştenilor de a petrece câteva ore în aer liber, sătui de iarnaprelungită, e firească, iar temperaturile ridicate din ultimile zile sună ca oinvitaţie către parcurile şi grădinile Capitalei, dezamăgirea celor carevizitează Herăstrăul în anumite zone, este însă mare.

Maidanezii mişunănestingheriţi prin parc

Cei care se plimbăsau fac alergări venind dinspre stăvilar (Ambasada Chinei) sunt în pericol de ase accidenta, dacă nu sunt foarte atenţi. Există multe gropi şi denivelări.Lipsesc unele capace de canal, adevărate capcane pe înserat. Perimetrul marcatde sălcii bătrâne, gata să se rupă-n două la orice pală de vânt mai puternică,are un aspect părăginit şi trist, ca după un bombardament cu bile din ciment.Din loc în loc, ca nişte trufandale scârboase, răsar fecale canine şi chiarumane, printre care trecătorii trebuie să facă un adevărat slalom. Vizitatoriiparcului mai trebuie să treacă un test: cel al câinilor vagabonzi care mi;unăîn haite şi, din când în când, mai muşcă o pulpă fragedă de biciclist ghinionist.„Pe mine m-au atacat ieri patru câini, mărturiseşte Claudiu. Mi-au ruptpantalonii. Mă plimb cu bicicleta aproape zilnic pe aici şi nu înţeleg de undeapar, de unde vin atât de mulţi. Probabil că au fost goniţi din altă zonă şis-au aciuat aici, sunt restaurante în zonă şi le miroase mâncarea.”

Cutii goale de bere,PET-uri şi pontoane fisurate

Pontoanele, altădatăfermecătoare şi inspirând romantism, răsărind printre sălcii, azi au picioarelerupte sau fisurate grav şi stau să se prăbuşească. Probabil vom citi în curând,în presă, când se va întâmpla acest lucru. Platformele din beton sunt înclinateameninţător către lac şi reprezintă un real pericol. Jos, în bazinul secat allacului, dospesc maldăre de gunoi, sticle, PET-uri şi alte mizerii. Pute de-ţimută nasul, noroc cu vânzătorii de floricele calde care mai îndulcescatmosfera! Sub pod, două răţişoare mandarin, delicate şi, în altă ţară chiarocrotite de lege, sunt pline de mâl amestecat cu ulei şi abia se mai mişcă.Bărbătuţul o ciuguleşte tandru pe aleasa inimii lui. Oare sărbătorescDragobetele sau Sf. Valentin?

În rest, totul efrumos, nu avem decât să ne plimbăm până ni se rup tălpile de la pantofi.Important e să privim partea plină a paharului. Noroc cu mama natură, bună şiblândă şi cu maşinile de lux cu care te mai „scoţi” când n-ai la ce privi.Imaginea sărăcăcioasă a Herăstrăului, ieşit din iarnă plin de gunoaie, bolnav,devitaminizat şi cu ţoalele ferfeniţă, contrastează teribil cu autoturismeledin parcările celor câteva cluburi de fiţe de lângă Şoseaua Nordului:Masseratti, Buggati, Audi Q7, BMW-uri şi câteva ML-uri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-08

Mai multe imagini:
Mizerie şi mirosuri pestilenţiale în cel mai mare parc al Capitalei
zoom
Mizerie şi mirosuri pestilenţiale în cel mai mare parc al Capitalei
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
16 Feb 2011

Herastraul e in sectorul 1,deci la domnul Chiliman !Dansul are probleme mult mai mari decat curatenia din parcuri!Il tot prese aza pe Oprescu cu referen dumul,nu are timp de prob leme atat de lumesti!

Adauga un comentariu

Random image