2017-01-22 18:24


Munţi de gunoaie zac sub zăpadă

 |  18:12
Munţi de gunoaie zac sub zăpadă

Din cauza căderilor masive de zăpadă, a viscolului și a temperaturilor extrem de scăzute, accesul la gropile de gunoi din jurul Bucureștiului a fost câteva zile blocat sau s-a făcut cu foarte mare dificultate.

Astfel, firmele angajate de primărie să strângă gunoiul menajer în Capitală și în zonele limitrofe nu au lucrat nici ele la întreaga capacitate, existând suprafețe în care utilajele nu au intrat de aproape două săptămâni. Din cauza acestui neajuns, locuitorii sunt nevoiți să arunce sacii și pungile cu gunoi, fiecare pe unde apucă, mai ales că nămeții sau dâmburile de zăpadă ridicate după intervenția mașinilor de deszăpezire le pot mascadestul de ușor. Această situație se petrece, deopotrivă, în sectorul 1 al Bucureștiului, dar și în sectoarele 4 sau 5, și chiar în cartierele rezidențiale din zonele cu pretenții.Unii bucureșteni aruncă pungile de gunoi direct din mașină, pe marginea carosabilului, fără să le pese de mizeria lăsată în urmă. Rezultatul se va vedea, ca în fiecare an, după topirea zăpezilor, când firmele de salubrizare se vor strădui din greu să curețe fața orașului.

Chiar dacă în mod practic locuitorii Capitalei parcă se străduiesc ca orașul lor să fie unul dintre cele mai murdare din Europa la modul teoretic stăm bine. Recent, Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române și Compania de Consultanță Public Affairsau realizat un studiu, la solicitarea Primăriei Municipiului București, care să evidențieze cele mai urgente probleme ale Capitalei. În proporție de 17%, cetățenii sunt nemulțumiți de prezența gunoaielor și a mizerieiîn piețe și pe străzi, în timp ce 14% vor parcări, rețea de canalizare, străzi asfaltate, iluminate și marcate. Aceștia din urmă sunt la egalitate cu cei nemulțumiți de câinii fără stăpân. Probleme ecologice îi frământă pe 7,2% dintre bucureșteni, care ar vrea ca orașul lor să fie mai puțin poluat și zgomotos, să aibă apă mai curată, să dispună de un sistem modern de reciclare a deșeurilor, dar și să aibă mai multe spații verzi.De abia pe locul 5 în revendicările bucureștenilor se situează traficul aglomerat, condițiile proaste din transportul în comun sau siguranța cetățeanului pe stradă.Cu alte cuvinte, acest studiu, la care au răspuns 1.112 persoane, a costat nu mai puțin de 100.000 de euro, (conform primarului general Sorin Oprescu), arată că în București, mai toată lumea gândește ecologic!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BIANCA
02 Feb 2012

normal ca zac muntii de gunoaie, la ce vreme este cine vreti sa mai faca ceva.este rusinos.
MARIA
02 Feb 2012

asa este la noi, mereu vor zace munti de gunoaie sub zapada..nu ne mai mira nimic..dar este rusinos..
BEA
02 Feb 2012

da asa este la noi in fiecare an, la cum se dezapezeste la noi, normal sa fie mormane de gunoaie, este rusinosss
ANAA
02 Feb 2012

da asa este in fiecare an, suntem obisnuiti cu asa ceva, cine vreti sa faca curat, tot noi sa iesim dar astia care trebuie unde sunt???
SAMI
02 Feb 2012

asa este in fiecare an la no, mormane de gunoi stau sub zapda si nimeni nu face nimc.este rusinos.
UNGURU
03 Feb 2012

Normal ca ii supara adevarul, cat timp au job part-time, bine platit de USL, nu se vor duce niciodata acasa..
GOGU
03 Feb 2012

In strada sunt destui oameni nemultumiti, dar pe langa ei sa nu se mai infiltreze oamenii platiti de USL si sa faca politica, sa se duca la munca!!!
ANDERSON
03 Feb 2012

Doamna Udrea, are dreptate cand le spune oamenilor care fac politica sa mearga la munca si sa ii lase pe cei cu nemultimiri in pace, pentru ca se incearca gasirea unei solutii la toate problemele lor...
MITICA
03 Feb 2012

PNL si PSD ar trebui sa faca si altceva pentru tara asta in afara de a face greva in parlament si a-si trimite oamenii in strada, pentru a face politica! Rusine sa va fie, mergeti si cautati-va o alta ocupatie!!!
GEORGICA
03 Feb 2012

Rusine sa va fie USL, va platiti oamenii si ii infiltrati printre saracii oameni nemultumiti pentru a face politica. Nu mai incercati sa ii manipulati si mergeti la munca pentru a va ocupa timpul, ca sunteti buni doar in a face rau acestei tari si greva in parlament!!!
PETRICA
03 Feb 2012

Ce cred USL ca vor face daca intra la putere, nu au nici un plan pentru a scoate Romania din criza si pentru viitorul tarii, ei vor sa urce la putere prin manipulare si prin violenta. Ne-am saturat de teatrul jucat de ei si de toate injuriile aduse guvernului si a presedintelui. Sa mearga sa-si caute o ocupatie, daca nu au una...

Adauga un comentariu

Random image