2018-10-17 22:07


N-o să-ți vină să crezi cine este cel mai nou MEMBRU de ONOARE al Academiei Române

 |  14:41
N-o să-ți vină să crezi cine este cel mai nou MEMBRU de ONOARE al Academiei Române

Cel mai nou membru de onoare al Academiei Române este fără doar și poate și cel mai cel dintre toți. Papa Francisc a acceptat să fie membru de onoare al Academiei Române, informează Arhiepiscopia Romano-Catolică București, citată de Agerpres.

O delegație oficială a Academiei Române i-a adresat această invitație Papei Francisc în timpul audienței private acordate de Sfântul Părinte, miercuri, la Vatican. "Suveranul Pontif a acceptat 'din prietenie pentru România' înalta onoare oferită de Academia Română, însemnele academice urmând a fi trimise la Sfântul Scaun prin Nunțiatura Apostolică", precizează comunicatul citat.

N-o să-ți vină să crezi cine este cel mai nou MEMBRU de ONOARE al Academiei Române
zoom

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif al Bisericii Catolice ales membru de onoare al Academiei Române, după Ioan Paul al II-lea, devenit membru de onoare al înaltului for de știință și de cultură al țării noastre în anul 2001

Delegația română, condusă de președintele Academiei, acad. Ionel Valentin Vlad, a fost formată din acad. Cristian Hera, acad. Victor Spinei, acad. Bogdan Simionescu și acad. Victor Voicu. Academicienii români au fost însoțiți de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice, membru de onoare al Academiei Române, arată sursa citată.

Cu ocazia audienței private, delegația Academiei Române i-a oferit Papei Francisc un Album al Academiei, precum și Vechiul Testament — în traducerea lui Nicolae Milescu, prima traducere integrală a textului biblic în limba română, realizată între anii 1661 — 1668, având ca sursă principală textul grecesc din Septuaginta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-08

TAGURI: membru de onoare, academia romana, papa francisc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
08 Noi 2017

Daca ne-am lasa robiti de primul gand, ar trebui sa-l criticam pe papa, pentru ca -practic- onoreaza ( si legifereaza moral) una dintre cele mai nocive, false si bugetofage institutii din Romania, insa trebuie sa-l intelegem, umilirea sa de a spala piciorele acestor impostori va avea un rezultat pozitiv urias, pentru catolicism, multi, f. multi romani se vor trece la catolicism, mai ales daca biserica va veni si cu darurile imblanzitoare si inmuitoare de inimi...Iar catolicii au bani, pentru ca -dintotdeauna- au stiut sa faca bani nu doar pentru ei, cei din varf, dar si pentru multime...
Random imageUltimele stiri


loading...