2018-12-15 09:06


NASA se pregătește să DISTRUGĂ un asteroid care ar putea lovi Pământul

 |  18:13
NASA se pregătește să DISTRUGĂ un asteroid care ar putea lovi Pământul

NASA se pregătește pentru prima misiune în care trebuie să devieze traiectoria unui asteriod. Oficialii organizației speră ca prin această misiune să învețe mai multe lucruri despre cum poate fi protejat Pământul în eventualitatea unui impact care ar putea fi devastator pentru noi, potrivit news.sky.com.

Proiectul se numește „Double Asteroid Redirection Test (DART)” iar acum, echipa este acum în faza de proiecție, iar scopul este de a demonstra că pot să lovească un asteroid, iar acesta să își schimbe traiectoria.

Asteroidul Didymos, numit după cuvântul „geamăn” din greacă, a fost ales ca țintă pentru că are două corpuri care orbitează unul în jurul celuilat, precum Soarele.

„Faptul că Didymos B orbitează în jurul Didymos A ne ajută pe noi să analizăm mai bine rezultatele impactului și să ne asigurăm că acest experiment nu afectează traiectoria lor în jurul Soarelui” a declarat Tom Statler, programatorul DART care lucrează la NASA.

NASA va lovi asteroidul cu ajutorul aparatului DART cu viteza de 6 km pe oră.

„DART este un pas crucial pentru a demonstra că ne putem apăra de un viitor atac al unui asteroid” a declarat Andy Cheng, membru al Laboratorului Johns Hopkins de Fizică Aplicată din Laurel, Maryland.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-05

TAGURI: nasa, asteroid, pamant, dart
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...