2016-12-07 22:27

SPECIAL


NASA infirmă: Nu există dovezi ale urmelor de viaţă extraterestră într-un meteorit

 |  18:51

Cercetătorii de laNASA au declarat că nu există nici o dovadă ştiinţifică în sprijinuldeclaraţiilor făcute de unul dintre colegii lor, care a afirmat recent că adescoperit urme de viaţă extraterestră fosilizate în câteva fragmente demeteorit.

Agenţia spaţialăamericană a dorit să se distanţeze în mod formal de articolul unuia dintrecercetătorii săi, Richard Hoover,publicatîn Journal of Cosmology, care a declanşat un val de entuziasm, dar şi descepticism în cadrul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Acest savant atranşat mai întâi fragmente din mai multe tipuri de meteoriţi, numite chondritecarbonatice, susceptibile de a conţine apă şi materii organice, pe care le-aanalizat apoi la microscop.

despre care afirmăcă nu ar proveni din contaminarea probei - atunci când meteoritul intră înatmosfera Terrei -, ci direct din spaţiu şi din organismele vii conţinute încomete, meteoriţi şi alte corpuri cereşti.

"Aceasta este oafirmaţie făcută de Richard Hoover de mai mulţi ani", a declarat CarlPilcher, directorul Institutului de astrobiologie al NASA.

"Nu cunosc nici unalt cercetător specialist în meteoriţi care să sprijine aceste afirmaţii maidegrabă extraordinare, potrivit cărora ar exista dovezi ale prezenţei unormicrobi în meteoriţi, înainte ca aceştia să ajungă pe Terra şi nu princontaminare după sosirea lor pe Terra", a adăugat Carl Pilcher.

"Explicaţia ceamai simplă este că, dacă există microbi în meteoriţi, aceştia sunt microbipământeni. Cu alte cuvinte, este vorba de o contaminare", a concluzionatPilcher.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image