2018-10-19 20:49


Noi colectii romanesti pe Google Cultural Institute. Palatul Parlamentului şi Muzeul National Brukenthal, printre ele

 |  14:36
Noi colectii romanesti pe Google Cultural Institute. Palatul Parlamentului şi Muzeul National Brukenthal, printre ele

Google a lansat noi colectii romanesti pe platforma Google Cultural Institute. Astfel, începand din aceasta saptamana, cladirea Palatului Parlamentului poate fi vizitata prin intermediul imaginilor Street View. Pe Google Cultural Institute au mai fost adaugate noi colectii de la Muzeul National Brukenthal, Camera Arhitectilor din Romania, Fundatia ADEPT Transilvania si Asociatia Wassertalbahn (Mocanita de pe Valea Vaserului).

Mai multe spatii din interiorul Palatului Parlamentului sunt disponibile acum pe Google Cultural Institute, intr-un tur virtual. Astfel, pot fi vizitate săli precum „Nicolae Iorga”, "Unirii", "Take Ionescu" sau "Al. I. Cuza".

Utilizatorii mai pot vizita şi Muzeul Parlamentului si pot admira o serie de obiecte de arta din colectia Palatului Parlamentului, publicate in expozitia de pe Google Cultural Institute. Au fost digitalizate 150 de opere semnate de artisti precum Nicolae Grigorescu (”Taranca cu donita si copil”), Octav Bancila (”Baiatul cu ghitara”) sau Corneliu Baba (”Un arlechin”).

Muzeul National Brukenthal aduce 29 noi obiecte de arta in colectia sa virtuala de pe Google Cultural Institute, digitalizate cu tehnologia Art Camera de la Google. Sunt disponibile lucrari ale unor artisti precum Nicolae Grigorescu (Strada din Vitre), Misu Popp (Fata in albastru) sau  Hans von Aachen Artist (Rapirea Persefonei).

Asociatia Wassertalbahn lanseaza trei noi expozitii virtuale dedicate Mocanitei de pe Valea Vaserului, precum si o aplicatie mobila, care ofera informatii despre istoricul zonei si fiecare locomotiva in parte.

Fundatia ADEPT aduce 3 expozitii dedicate traditiilor culturale si mestesugaresti din Transilvania, de la ceramica si biserici fortificate pana la gastronomie si viata rurala.

Ordinul Arhitectilor din Romania lanseaza o noua colectie care prezinta editia 2015 a festivalului Street Delivery din Bucuresti.

Dan Bulucea, country director Google Romania, a precizat, că „prin lansarea de astazi, noi colectii de arta, civilizatie si traditii din Romania sunt disponibile intregii lumi pe Google Cultural Institute”.

„Ne bucuram ca un important reper al Bucurestiului, dar si al Romaniei, Palatul Parlamentului poate fi vizitat pe Google Cultural Institute. Ne-am propus sa atragem in continuare noi parteneri, care sa promoveze patrimoniul cultural romanesc in lume cu sprijinul Google Cultural Institute”, a completat acesta.

Potrivit unui comunicat de presă, adaugarea colectiilor din Romania este parte a unei lansari mai ample pe care Google Cultural Institute o face astazi si care cuprinde noi expozitii din 100 de muzee din intreaga lume.

Faimoasa rotonda din Muzeul Guggenheim din New York - o opera de arta in sine - poate fi vizitata acum prin imagini Street View, iar pictura „Nuferii” lui Claude Monet este digitalizata la rezolutie „gigapixel”.

Cu aceasta actualizare, Google Cultural Institute ajunge la peste 1000 de institutii culturale partenere din intreaga lume. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: nou, colectie, romaneasca, google, cultural, institute, palatul, parlamentului, muzeul, national, brukenthal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...