2018-12-16 15:22


Noi dovezi ale inteligenţei necuvântătoarelor. Corbii disting simbolurile la fel ca oamenii

 |  23:04

Lumea animalelor oferă încă un motiv de admiraţie pentru cercetătorii care studiază comportamentul necuvântătoarelor, de data aceasta o specie de păsări făcându-se remarcată în cadrul unui studiu al unor oameni de ştiinţă japonezi.

Astfel, corbii au abilitatea de a distinge între simboluri reprezentând cantităţi diferite, relatează „The Telegraph”, care citează studiul menţionat. Concluziile cercetătorilor au fost formulate după ce corbii folosiţi în experiment au reuşit să selecteze recipientele cu cea mai mare cantitate de mâncare, acestea fiind marcate anterior cu numere distincte, în funcţie de cantitatea pe care o conţineau.

Profesorul Shoei Sugita, de la Universitatea Utsunomiya, a precizat că păsările au aceeaşi abilitate de recunoaştere cognitivă a numerelor ca şi oamenii. Experimentul a constat în alegerea dintre două recipiente, marcate cu numerele „doi” şi „cinci”, a celui care conţine mâncare. Potrivit studiului, în 70% din cazuri, corbii au fost capabili să aleagă recipientul marcat cu numărul „cinci”, singurul care conţinea mâncarea. Ulterior, experimentul a fost dezvoltat prin introducerea de simboluri non-numerice şi a unei varietăţi de forme, iar corbii au putut să identifice cu o rată de succes între 70 şi 90% recipientul corect în 19 din cele 20 de experimente. Profesorul Sugita a subliniat că cercetările confirmă nivelul superior de inteligenţă posedat de corbi, faţă de ce se credea până acum, mai ales că reprezentanţi ai aceleiaşi universităţi japoneze au relevat în urmă cu un an că aceste păsări sunt capabile să facă distincţie dintre chipul unei femei şi al unui bărbat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16

TAGURI: corbi, inteligență
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...