2018-06-21 15:29


Noua ATRACŢIE TURISTICĂ din Dubai

 |  15:03
Noua ATRACŢIE TURISTICĂ din Dubai

Nu, nu este vorba despre vreun hotel faimos sau de vreun mall extravagant, ci despre primul robot poliţist. Acesta, care a putut fi văzut în urmă cu o zi la baza turnului Burj Khalifa, a reprezentat o adevărată atracţie pentru numeroşii turiştii care şi-au făcut fotografii alături de el.

După ce şi-a dotat echipajele de poliţie cu maşini Lamborghini şi Ferrari, administraţia din Dubai a adus şi un robot poliţist pe străzile din oraş. Acesta este primul dintr-o unitate care va creşte, astfel ca până în 2030 să se ajungă să reprezinte un sfert din efectivele poliţiei, scrie news.ro.

Robotul poartă caschetă de ofiţer, se deplasează pe două roti şi dispune de un ecran tactil pe piept care poate fi folosit pentru a raporta infracţiuni sau pentru a cere informaţii. Maşinăria, care nu are totuşi capacitatea de a aresta eventualii infractori, poate interacţiona cu trecătorii în mai multe limbi străine şi poate recunoaşte anumite gesturi de la o distanţă de 1,5 metri. El va fi amplasat în principal în locuri frecventate intens de turişti şi este echipat cu o camera care transmite imagini live şi poate identifica suspecţi urmăriţi de poliţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-01

TAGURI: robot politist, dubai, atractie turistica

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova