2018-12-19 02:09


Noua modă NASA: selfie în spaţiu

 |  18:58
Noua modă NASA: selfie în spaţiu

Scott Kelly, comandantul Expediției 45 pe Stația Spațială Internațională (ISS), şi-a făcut un selfie, în timpul unei ieșiri autonome în spațiu la 28 octombrie 2015. El a publicat fotografia pe conturile sale de social media însoțită de mesajul "#SpaceWalkSelfie Înapoi în rețea! O primă ieșire în spațiu excelentă ieri. Acum mă pregătesc de următoarea de săptămâna viitoare. #YearInSpace"

În cadrul acestei ieșiri autonome în spațiu care a durat 7 ore și 16 minute, Kelly și Lindgren au aplicat un înveliș de protecție termică peste spectrometrul alfa-magentic (AMS — Alpha Magnetic Spectrometer), au uns o serie de componente ale brațului robotizat Canadarm2 al avanpostului orbital și au început să pregătească cablurile de energie pentru adăugarea ulterioară a unui nou port de andocare ce va fi folosit pentru a primi capsulele Boeing Starliner CST-100 și Dragon, aparținând companiei Space X.

La data de 29 octombrie Kelly a devenit astronautul american care și-a petrecut cel mai mult timp în spațiu în cadrul unei singure misiuni. El a depășit recordul de 215 zile deținut de fostul astronaut hispano-american Michael López-Alegria din 2007.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: selfie, nasa, spatiu, scott kelly
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...