2019-02-22 06:41


Nouă PĂDURI VIRGINE ale României au intrat în patrimoniul UNESCO

 |  11:04
Nouă PĂDURI VIRGINE ale României au intrat în patrimoniul UNESCO

Pădurile virgine protejate sunt cele de la Izvoarele Nerei, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei (Caraş Severin), Masivul Cozia, Lotrişor (Vâlcea), Codrul secular Şinca (Braşov), Codrul secular Slătioara (Suceava), Groşii Ţibleşului şi Strâmbu Băiuţ (Maramureş). Alături de pădurile din România, în patrimoniul UNESCO au mai fost incluse şi păduri situate tot în Munţii Carpaţi în alte ţări europene.

„Aceste păduri care nu au suferit nici o intervenţie umană perturbatoare de-a lungul istoriei şi stau mărturie pentru modelele şi procesele ecologice cele mai complete şi mai cuprinzătoare de specii pure şi mixte de fagi europeni ce s-au dezvoltat în condiţii diverse de mediu. Pădurile virgine sunt ultimele zone în care natura supravieţuieste în forma sa pură, fără niciun fel de intervenţie umană. Aceste păduri sunt ecosisteme stabile, în care trăiesc până la 13.000 de specii“ – deputatul USR, Vlad Alexandrescu, cel care a condus delegaţia română la cea de-a 41-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial de la Cracovia

Ca să intre în patrimoniul UNESCO, în pădurea respectivă trebuie să existe arbori de toate stadiile și odată intrate în atenția UNESCO pădurile sunt complet protejate și trebuie conservate exact în starea în care se află. Arborii pot fi tăiaţi numai dacă sunt bolnavi şi în pericol de prăbuşire, informeaza TVR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: paduri virgine, romania, patrimoniu unesco
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...