2018-12-11 22:21


Noutăți de la Nikon. Consumers Electronics Show 2016, organizat la Las Vegas

 |  17:05
Noutăți de la Nikon. Consumers Electronics Show 2016, organizat la Las Vegas

Compania Nikon este prezentă la Consumers Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, în Nevada, cu trei noutăți importante, două aparate DSLR - Nikon D5 și Nikon D500 - și un actioncam compact, KeyMission 360, capabil să filmeze la 360 de grade.

În deschiderea conferinței de presă de prezentare, organizată de Nikon, pe scenă a urcat directorul general al Imaging Division, Nobuyoshi Gokyu. El și-a început prezentarea, potrivit Agerpres, cu o precizare importantă, menită să atragă atenția presei dar mai ales a fotografilor profesioniști și amatori: "sunt cele mai importante anunțuri pe care Nikon le-a făcut în ultimii ani". "Inovația schimbă regulile jocului și definește standardele în industrie. Nikon se află în avangarda inovației. Nikon F a fost primul aparat SLR de 35 mm. care a ajuns în spațiu, devenind un punct de referință pentru întreaga serie de aparate SLR. De asemenea, Nikon D1 a fost camera care a făcut posibilă tranziția spre aparatele digitale", a amintit el.

În cadrul conferinței de presă a fost apoi prezentat noul Nikon D5, considerat cel mai bun și mai ambițios aparat din gama DSLR de la Nikon. "Îmi face o plăcere deosebită să vă prezint oficial Nikon D5", a declarat Nobuyoshi Gokyu. "D5 este cea mai așteptată cameră din industria foto. Pentru Nikon, dincolo de excelența tehnologiei, această cameră reprezintă ceea ce ne-am dorit pentru întreaga gama DSLR — să continuăm să ridicăm ștacheta vitezei, acurateții și calității imaginii și nu doar să grupăm laolaltă o serie de noi caracteristici tehnice". Principala calitate a unui DSLR este faptul că nu mai există un decalaj între momentul în care este apăsat butonul declanșator și imaginea din vizor. Nikon D5 este realizat pentru viteză și acuratețe, folosind cel mai avansat sistem AF de la Nikon, cu nu mai puțin de 153 de puncte AF, 99 de senzori și o arie AF foarte generoasă. Astfel, chiar și la 12 FPS se remarcă un timp de blackout minim.

Nikon a reconstruit senzorul Nikon FX pentru a îmbunătăți simțitor reproducerea culorilor și sensibilitatea. Calitatea imaginii se extinde până la cele mai ridicate setări ISO. D5 are o arie ISO nativă între 100 și 102.400,ce poate fi și extinsă de la LO1 (ISO 50) până la HI5 (echivalentul ISO 3.280.000!). Acest DSLR beneficiază și de motorul de procesare a imaginii EXPEED5, primul din generația sa. De asemenea, Nikon D5 este capabil să filmeze la calitatea 4K. În continuarea prezentării, fotograful sportiv Mattias Hangst a vorbit despre calitățile acestui DSLR și despre modul în care această cameră ușurează munca unui fotograf profesionist.

După D5 a venit rândul mult-așteptatului succesor al camerei D300, Nikon D500, care dispune de un procesor EXPEED5 și care reamintește că, în prezent, aparatele foto nu mai trebuie doar să facă poze, ci să fie parte a unui mult mai extins ecosistem al imaginilor, format din dispozitive smart interconectate. Nikon D500 comunică fără probleme cu alte dispozitive smart prin tehnologia Snap Bridge și folosește Bluetooth Low Energy pentru a fi mereu conectat. Sistemul SnapBridge are ambiția de a transforma camera foto într-un dispozitiv de comunicare, conform Nikon și va deveni o dotare standard pentru toate aparatele Nikon, remodelând modul în care utilizatorii vor comunica între ei.

Cea de-a treia atracție a conferinței de prezentare Nikon a fost KeyMission 360 action VR camera, dispozitiv ce poate filma sub apă până la 30 de metri și este rezistent la șocuri, putând fi lăsat să cadă în gol de la înălțimea de 2 metri. Acest gadget compact, de formă cubică, atrage atenția prin capacitatea sa de a filma la 360 de grade și este dotat cu lentile pe fiecare dintre părți.

Pătrunderea în segmentul "action" reprezintă un pas important pentru Nikon, conform lui Nobuyoshi Gokyu, care a adăugat că firma își propune să redefinească această zonă și odată cu ea chiar spiritul de aventură. Modelul KeyMission 360 oferă posibilitatea de a aduce realitatea virtuală la îndemâna oricărui entuziast. Acest model a fost prezentat de Corey Rich, ambasador Nikon, fotograf, regizor și producător. Rich l-a testat în mai multe locații din Mexic, Utah și California, în sporturi extreme precum alpinismul, raftingul sau cu caiacul.

KeyMission 360 este în primul rând o cameră ușor de folosit pentru cei care doresc să creeze realitate virtuală. Această cameră "vede" în toate direcțiile și face uitată prea uzata sintagmă "în spatele camerei" pentru că pur și simplu nu mai există în spatele camerei. "De obicei, când pornesc într-o aventură, eu sunt cel care alege spre ce să îndrept obiectivul camerei. Însă acum cei care urmăresc înregistrările mele pot alege ce vor să vadă. Ne aflăm într-o paradigmă complet nouă. Și pentru că KeyMission 360 este compact și accesibil, am să-l iau cu mine oriunde mă duc", a mărturisit Corey Rich.

În încheiere trebuie semnalată orientarea Nikon spre conectivitate, dar și progresele înregistrate în ceea ce privește viteza, AF, ISO, dynamic range, noise levels etc. Pe o piață dinamică, în care se află competitori puternici, Nikon demonstrează că a înțeles că o cameră foto trebuie să devină o extensie naturală, transparentă a lumii conectate la imagini.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07

TAGURI: consumers electronics show 2016, las vegas, fotograf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...