2018-12-18 15:11


„Nu este un bug, ține de programare”. Ce le transmite Microsoft utilizatorilor Windows 10 nemulțumiți

 |  18:39
„Nu este un bug, ține de programare”. Ce le transmite Microsoft utilizatorilor Windows 10 nemulțumiți

Una dintre cele mai supărătoare probleme semnalate în funcționalitatea sistemului de operare Windows 10 este faptul că acesta poate prelua comanda pe nepregătite, pentru a-și instala update-urile. Microsoft a eliminat posibilitatea ca utilizatorii să aleagă dacă instalează sau nu update-uri, facilitate prezentă la versiunile anterioare. Nici nu se poate opta între update automat sau manual și nici măcar nu se poate seta o anumită zi din săptămână pentru update-uri. Singura setare posibilă este cea a intervalului zilnic de lucru cu calculatorul, interval care nu poate fi mai mare de 12 ore. Intervalul presetat de programatorii sistemului de operare este 9 - 17. Utilizatorii care nu cunosc acest amănunt se pot trezi, intempestiv, adică fără o notificare prealabilă, că sunt întrerupți din activitate și nu mai pot folosi calculatorul pentru perioade lungi de timp (30 - 60 de minute). Iar după instalarea update-urilor, toate fișierele temporare sunt șterse, ceea ce înseamnă că fișierele aflate în lucru nu mai există, dacă nu au fost cumva salvate, printr-un uimitor noroc, chiar înainte de lansarea update-ului.

Conservatorismul utilizatorilor și-a spus cuvântul la lansarea fiecărei versiuni noi de Windows, mulți grăbindu-se să conchidă că „e mai proastă ca cea veche”. Așa au stat lucrurile cu Windows 98, apoi cu Millenium, 2000, XP, 7. Dar, parcă niciodată criticile nu au fost așa de acerbe ca acum. Iar Microsoft nu prea dă semne că s-ar grăbi să le dea satisfacție celor care critică în sens constructiv, așteptând îmbunătățiri.

Cel puțin în privința presetării care le poate provoca pagube însemnate celor care lucrează contratimp și ale căror venituri depind de respectarea termenelor de predare, compania fondată de Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, rămâne ferm pe poziții și nu se gândește la modificări.

Această atitudine i-a radicalizat și pe unii utilizatori. S-au format chiar comunități pe rețelele se socializare, având ca scop declarat criticarea sistemului de operare.

Am semnalat Microsoft o situație de exact acest tip (updatare & resetare fără avertizare prealabilă și ștergere a fișierelor aflate în lucru), cu care m-am confruntat în seara zilei de luni. Nefiind în cunoștință de cauză, la momentul respectiv, am presupus că este un „bug”, adică o eroare de programare. Microsoft România mi-a risipit îndoielile: este o „eroare”, dar nu una de programare. Mai exact, este o „eroare” intenționată: lucrurile au fost programate înadins de această manieră. „Regretăm această eroare. Nu este un bug, ţine de programarea update-ului care din păcate a venit într-un moment nepotrivit”, este răspunsul Microsoft România.

Cum poți evita închiderea intempestivă a Windows 10

Urmează comanda: Start → Settings; caută după cuvântul cheie „Update”; selectează Windows Update Settings; selectează „Change Active Hours” și schimbă intervalul de utilizare a calculatorului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-04

TAGURI: bug, programare, microsoft, windows 10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...