2017-01-20 22:13

SPECIAL


Nucleoterapia - metodă de vindecare cu ajutorul sâmburilor de fructe

 |  17:17
Nucleoterapia - metodă de vindecare cu ajutorul sâmburilor de fructe

Puţini ştiu că banalii şi nesuferiţii sâmburi, pe care îiaruncăm cât colo când dăm de ei în mijlocul unui fruct, au calităţi curativenebănuite. Unul singur conţine o energie embrionară şi o dotare biochimicăcapabilă să dezvolte un copac înalt de zece metri. Dacă îngropăm o nucă în pământ,peste câtva timp din ea va ieşi un pom care trăieşte ani buni. Semn că miezulunei micuţe nuci înmagazinează o forţă vitală uriașă.

Vitamineleascunse în seminţe

„Medic de profesie, George Theodoru mănâncă sâmburi de cândse ştie. Nuci, alune, sâmburi de măr, de caise sau de piersici. Fiecare areceva bun în el. A început să experimenteze această metodă inedită cu mulţi ani înurmă şi, la peste 80 de ani ai săi, are putere de muncă, vigoare, scrie,pictează, sculptează, conduce maşina şi e sănătos tun. Descoperirea sa poate sănu pară senzaţională unora. Totuşi, rezultatele obţinute de domnia sa printratamentul cu sâmburi ne îndreptăţesc să recomandăm acest leac eficace simplu,şi ieftin. „Eu o numesc nucleoterapie. Sâmburele este nucleul fructului, forţalui. Fiind doctor în medicină, e normal să mă preocupe vindecarea oamenilorbolnavi şi a copiilor, mărturiseşte George Theodoru. M-am gândit că aceşti sâmburiau calităţi deosebite şi că acestea trebuie valorificate. Am publicat o sutăcinzeci de articole pe tema asta, dar nu am făcut tămbălău şi propagandă, num-am lăudat încoace şi-n colo. Sâmburii conţin oligoelemente şi macroelemente,grăsimi şi proteine utile sănătăţii. Au fier, sodiu, potasiu, mangan, zinc,calciu, toate vitaminele posibile, variind de la sâmbure la sâmbure. În afarăde acestea, într-un sâmbure se mai găseşte elementul de bază al cromozomilorcare asigură creşterea pe specie.”

Experimentul„sâmburele”

În anul 1949, George Theodoru se afla la Buşteni ca medicpediatru într-o tabără de copii. El a început un experiment care oricum nuputea să dăuneze cuiva. I-a rugat pe copii să nu arunce sâmburii fructelor dela desert. Astfel, în afară de mere şi de caise, cei mici au mâncat şi sâmburiilor. Când au plecat din tabără spre casele lor, toţi copiii arătau mai bine,erau rumeni în obraz şi cu câteva kilograme în plus. Acest experiment l-adeterminat pe medic să cerceteze amănunţit fenomenul, ani de-a rândul. Dintratatele de botanică franţuzeşti, româneşti sau englezeşti, a extras date ştiinţificedespre toţi sâmburii pe care-i poate avea un om la îndemână pe teritoriul ţăriinoastre. Medicul George Theodoru a tratat de-a lungul timpului şi cu ajutorulmiezului de sâmbure boli ale aparatului respirator, enterocolite, rahitism,anemii, anorexii, distrofii, diabet, acneea juvenilă sau obezitatea.

Miezul denucă prelungește viața

Cu ani în urmă, mai multe rude apropiate ale doctoruluiGeorge Theodoru au murit de cancer. Când bunicul lui s-a îmbolnăvit, mediculi-a spart câţiva sâmburi de caisă şi de măr şi i-a dat să-i mănânce. Bătrânuls-a simţit mai întremat. Urmând această terapie, pe lângă medicamenteleclasice, viaţa lui a mai durat câţiva ani. Scriitorul Mihai Sevastos, unchiulmedicului, a suferit de cancer gastric. Specialiştii oncologi i-au mai dat detrăit doi ani, dar miezul de nucă prescris de nepotul lui i-a prelungit viaţacu câţiva ani buni. George Theodoru este convins că datorită proprietăţilorbenefice ale sâmburilor. Terapia este folosită ca o completare la medicinaalopată. Există boli care se vindecă mai repede şi mai bine, dacă pacientul mănâncămiez de sâmbure în timpul unui tratament obişnuit cu medicamente. De exemplu,nuca este bună pentru bolnavii de ateroscleroză, diabet zaharat sau rahitism.Miezul conţine vitamine, proteine şi o forţă vitală care măreşte imunitateasuferinzilor. „Acţiunea miezului de nucă e multiplă, în sensul hrănirii, a creşteriisau a apărării de unele boli La copiii pe care i-am tratat cu sâmburi amobservat o creştere a rezistenţei fizice, a imunităţii, a poftei de mâncare şio creştere în greutate. De exemplu, eu mănânc tot timpul așa ceva. Pot să vă spun că nu am mai răcit de nu ştiu când,sunt ani buni. Am forţă fizică, sexuală, mă simt bine, am crescut în greutate. Și mă apropii de 90 de ani!”

Sâmburiide strugure ajută la vindecarea enteritelor, a hepatitelor şi a infecţiilorrespiratorii

Medicul George Theodoru le recomandă tuturor pacienţior, pelângă tratamentul ştiinţific şi terapia cu sâmburi. Aceasta se face după oanumită schemă: câţi sâmburi, felul lor, şi la ce oră să fie mâncaţi. Lahepatita cronică nu este recomandată nuca sau aluna, ci miezul din sâmburele demăslină. Bolnavul trebuie să spargă cu ciocanul, pentru că sunt foarte duri,cel puţin zece sâmburi pe zi şi să mănânce seminţe de dovleac şi floarea-soarelui,crude, neprăjite. Seminţele de dovleac amestecate cu miere de albine mai suntrecomandate şi în bolile parazitologice. Sâmburii de strugure nu trebuie scuipaţinicidecum, ci mestecaţi împreună cu boaba. Conform medicului George Theodoru,ei ajută la vindecarea enteritelor, a hepatitelor şi a infecţiilorrespiratorii. Mai sunt recomandaţi în cazul cardiopatiilor ischemice, alcolesterolului ridicat şi pentru hipertensiune. Există și sâmburi de fructe al căror consum în cantități mari poate fi periculos pentru sănătate, cum ar fi sâmburelede piersică. Acesta, ca șimigdalele, conține acid hidrocianic.Nucleoterapia este contraindicată copiilor sub 5 ani, iar după, trebuie aplicatădoar sub supravegherea unui medic.

Seminţele de dovleac curăţăorganismul de metalele grele

Printrecele mai apreciate seminţe, capabile să redea sănătatea organismului, se numărăcele de dovleac. Bogate în microelemente, vitamine, grăsimi şi zinc, acesteas-au dovedit remedii în lupta cu bolile diuretice, balonarea şi prostata. Unrol important îl au în întărirea muşchiului cardiac, ajută în bolile de rinichişi curăţă organismul de metalele grele. Semineţe crude de dovleac mai sunt buneîmpotriva viermilor intestinali, dar şi în cosmetică. Ele pot desfunda vaselede sânge şi au un rol benefic în tratarea leucemiei, sclerozei şi ca adjuvant înanumite forme de cancer.

Mărarul, un ajutor nebănuit înhipertensiune

Există ogamă largă de seminţe cu rol benefic care pot ameliora unele dintre cele mainebănuite afecţiuni. Puţini ştiu că seminţele de mărar sunt foarte bune pentrutratarea hipertensiunii, insuficienţei coronariene şi ajută la tratareainsomniei. Pentru aceasta se pun 5 linguri de seminţe pisate în ½ l de vin roşu.Se dau în clocot, se infuzează şi se streacoară. Două linguri băute cu 30 deminute înainte de culcare pot readuce somnul. Seminţele de frasin pot fiutilizate ca afrodisiac.

Ridichea neagră e bună la ulcer

Seminţele de muştar calmeazădurerile de dinţi, cele de pătrunjel ameliorează bolile cardiace. Efecteleastmului bronşic pot fi reduse cu ajutorul unui decoct din seminţe de anason.Durerile de gât dispar cu seminţe de ardei iute, în combinaţie cu apă fiartă şimiere. Un pumn de seminţe de susan mâncate dimineaţa, înseamnă un aport decalciu în organism. Vindecarea ulcerului poate fi grăbit cu ajutorul ridicheinegre. Un remediu extraordinar pentru eliminarea pietrelor de la rinichi estedat de seminţele de pepene roşu pisate, amestecate


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-17

Mai multe imagini:
Nucleoterapia - metodă de vindecare cu ajutorul sâmburilor de fructe
zoom
Nucleoterapia - metodă de vindecare cu ajutorul sâmburilor de fructe
zoom
Nucleoterapia - metodă de vindecare cu ajutorul sâmburilor de fructe
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

AURELIAN
24 Feb 2012

Sunt un fan incurabil al retetelor naturiste chiar daca ,spun eu ,sunt sanatos tunFAMONG54elicitari pt postare si multumesc pt. ca aveti grija de noi.....foarte putini sunt cei carora le mai pasa de sanatatea noastra

Adauga un comentariu

Random image