2019-03-26 00:21


O AVERE pentru telefonul roșu al lui HITLER. Cât valorează "arma care a trimis la moarte milioane de oameni"

 |  09:44
O AVERE pentru telefonul roșu al lui HITLER. Cât valorează "arma care a trimis la moarte milioane de oameni"

Un telefon roșu care i-a aparținut lui Adolf Hitler, găsit în buncărul "Führer-ului" după căderea regimului nazist și păstrat din 1945 într-o geantă de piele, a fost vândut duminică la o licitație în SUA cu suma de 243.000 de dolari.

Potrivit tvr.ro, casa Alexander Historical Auctions a vândut, la licitația desfășurată în Chesapeake City (Maryland), telefonul descris în catalog drept "arma cea mai distructivă care a trimis milioane de oameni la moarte".

Aparatul, confecționat din bachelită de firma germană Siemens, a ajuns în mâinile unui colecționar privat din SUA al cărui nume nu a fost dezvăluit. Telefonul a fost păstrat în geanta de piele a britanicului Ranulf Rayner, 82 de ani, care l-a moștenit de la tatăl său, brigadierul Ralph Rayner, poate primul militar ne-sovietic care a pătruns în buncărul lui Hitler.

Telefonul pe care Hitler l-a primit de la Wehrmacht ( fortele armate naziste) și pe care l-a folosit în ultimii doi ani ai celui De-al Doilea Război Mondial (1939-1945), era original de culoare neagră, dar a fost vopsit în roșu.

Pe spatele sinistrului obiect se citeste clar numele lui Adolf Hitler cu litere mari, alături de care sunt gravate o acvilă și o zvastică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-20

GALERIE MEDIA


TAGURI: telefon rosu, hitler, valoare, moarte, oameni, licitatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...